Torhout KM kan voorsprong niet vasthouden bij FC Wetteren (3-2)

© VDB

Torhout KM is er niet in geslaagd om iets te rapen bij het nummer twee, Wetteren. De thuisploeg heeft de hoop op de titel nog niet opgegeven maar ook Merelbeke won en zo blijft het vier punten achterop met nog drie matchen te gaan.

Voor KM geldt de strijd tegen de degradatie. Het kwam zonder Steur (weer scheur in hamstrings), Goddeeris (kuitblessure) en Simoens (geschorst) aan de aftrap maar kon weer rekenen op Vanaudenaerde, Defevere en Neu die terugkwamen na schorsing.

Al na twee minuten stond het in de krijgt toen aanvoerder Delannoy alle tijd kreeg om vrijstaand binnen te plaatsen (1-0). De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Victor Christiaens stond op de goeie plaats en na 8 minuten stond de gelijkmaker al op het bord. Nadien kabbelde de match verder op een niet zo snel niveau, de thuisploeg meer aan de bal maar niet supergevaarlijk mee. Torhout klom kort voor de pauze op voorsprong toen Jason Neu na een mooie inspanning de bal keihard voor doel bracht en Van Lierde ongelukkig in eigen doel besloot (1-2).

Na de rust kreeg Torhout de druk die het al eerder verwachtte. Bruno Debo bracht een mannetje meer op het middenveld met Couwyzer maar de thuisploeg bleef komen en zou de score nog omkeren. Vanderbeken stelde dat nog uit toen hij halfweg de tweede helft een terecht gefloten penalty van Van Lierde, na fout van Vanaudenaerde, kon redden en een minuut later ook Poulain met een prachtige save van de gelijkmaker hield.

Die 2-2 kwam er een kwartier voor tijd. De Lange kopt de zoveelste hoekschop binnen en ook de winninggoal kwam uit een hoekschop, zeven minuten voor tijd. Vanaudenaerde kopte die onder druk ongelukkig in eigen doel (3-2). Debo gooide nog Coulibaly in de strijd voor de centrale verdediger maar Wetteren gaf de zege niet meer uit handen

Torhout zag Wervik een punt pakken tegen Jong Lede en Oostkamp ging zowaar winnen op Wolvertem-Merchtem. Beide gouwgenoten komen op één punt van Torhout. Zaventem lijkt met vijf punten achterstand op de voorlaatsten veroordeeld. KM moet nu afwachten of Kampenhout zondag in Pepingen-Halle iets kan rapen. Laatstgenoemde is de komende tegenstander, zaterdag op de Velodroom. Razend spannend is die degradatiestrijd wel. Wie redt zijn vel en wie niet?

(DACH)

Torhout : Vanderbeken; Vanysacker, Cordie, Vanaudenaerde (85’Coulibaly), Defevere; Neu (75’Van Den Bogaerde), Declercq, Stael; Hollevoet, Christiaens, Shema (55’Couwyzer).

Doelpunten : 2’Delannoy 1-0; 8’Christiaens 1-1; 41’Van Lierde o.g 1-2; 78’De Lange 2-2; 83’Vanaudenaerde o.g. 3-2.