Torhout KM kan in behoud blijven geloven na 2-1 winst tegen Wervik

Harry Hollevoet scoorde de 2-0 voor Torhout. © VDB

Torhout KM legt zich niet neer bij de degradatie. Na de kleine opdoffer tegen Kampenhout (1-1), kon het het ook al bedreigde Eendracht Wervik thuis kloppen.

De 2-1 doet vermoeden dat het een gelijkopgaande wedstrijd was terwijl dit in feite niet zo was. De tegentreffer van de bezoekers een kwartier voor tijd hield de spanning er nog wat in.

Bij KM geen Coulibaly, nadat die voor de zoveelste keer training(en) had gemist en door trainer Debo uit de vijftien werd gelaten. Wel kwamen Vanysacker en Christiaens terug in de selectie na een wekenlange afwezigheid.

De eerste 20 minuten kon de thuisploeg zich niet echt baas tonen. Wervik deed mee, maar stond al vroeg op achterstand. Tresor Shema kapte vanop zijn flank naar binnen, haalde uit met rechts, de bal week af op een bezoeker en Vancoillie was tegenvoets gepakt (1-0). Pas in het tweede en derde kwartier ging KM zijn voorsprong helemaal wettigen. KM kreeg kans op kans maar Olivier Vancoillie pakte alles, van kortbij en vanop afstand, en toen hij één keer geklopt was eindigde de poging van Simoens op de glijdende Geldof.

Thomas Goddeeris in de rug van Thomas Lambrecht.
Thomas Goddeeris in de rug van Thomas Lambrecht.© VDB

Spannend slot

Halfweg wisselde Debo Jason Neu voor Tim Van Den Bogaerde. Die liet zich meteen opmerken door vanop drie meter naast de kooi te mikken. Even later een nieuwe poging van de invaller, nu stond de paal in de weg. En verder bleef Vancoillie de 2-0 uitstellen door prima reddingen. Tot halfweg de tweede helft: Declercq stuurde een diepe bal haarfijn tussen de verdediging van de tabaksploeg, Hollevoet was op het juiste moment vertrokken en werkte perfect af (2-0).

De buit leek binnen, en toch kwamen de bezoekers op een kwartier van het einde weer in de match. Een bal in de kluts, en De Gryse duwde binnen (2-1). Het was de eerste keer in de tweede helft dat Wervik in de zestien van KM was. Stilaan gingen de zenuwen de thuisspelers parten spelen. In de officiële laatste minuut kregen de bezoekers nog een vrije trap. Dutoit zag zijn poging via een Torhouts been afwijken en een metertje naast gaan, terwijl Vanderbeken ‘geparkeerd’ stond. De drie extra minuten waren voor de thuisploeg nu een zaak van het kopje erbij houden en dat lukte. Door de zege behoudt KM zijn kansen op behoud en wordt Wervik helemaal meegesleept in het degradatiedebat.

Torhout KM: Vanderbeken; Goddeeris, Vanaudenaerde, Cordie, Defevere; Declercq, Stael; Hollevoet, Neu (46’Van Den Bogaerde), Shema (80’Vanysacker); Simoens (89’Christiaens)

Eendracht Wervik: Vancoillie; Geldof (68’Deceuninck), Van Damme, Pante, Popelier; Cherigi, Benaissi (46’Neve), Degryse, Guy (46’Lambrecht); Bouchart, Dutoit.

Doelpunten: 10’Shema 1-0; 67’Hollevoet 2-0; 75’Degryse 2-1