Torhout KM kan dubbele voorsprong tegen Zwevezele niet vasthouden (2-2)

KM Torhout staat met 0 op 9 na een match waarin het na een uur met 2-0 leidde. De meer geroutineerde bezoekers zorgden nog voor een ommekeer en waren ook wel de betere ploeg.

Bij Zwevezele ontbrak Hans Cornelis, met een breuk in een voetbeentje. Bij de thuisploeg was Cordie geschorst en koos Bruno Debo voor een verdedigend elftal. De twee beschikbare spitsen, Gianni Sennesael (auteur van het enige doelpunt tot op heden) en Victor Christiaens begonnen op de bank. Shema en Hollevoet bezetten de flanken, centraal moest er geïnfiltreerd worden. Dat gebeurde zelden in die eerste helft omdat KM aan weinig counters toekwam en als de flankspelers al eens een mannetje voorbij waren stond er niemand centraal.

De bezoekers waren goed gestart met twee goeie kansen in de eerste 8 minuten. Na vier minuten een prima voorzet van Yagan, Geryl kopte naast het gapende doel. Vier minuten later brak Lagrou diep door op rechts, Vanderbeken had de goeie beenreflex in huis. Dan duurde het tot de 20ste minuut eer er weer een kans kwam, weer voor Geryl op voorzet van Vandendriessche, naast. En dan viel het helemaal stil, de bezoekers waren baas maar niet meer gevaarlijk. In de slotfase kon Shema net niet bij een voorzet vanop rechts en schoot Vandendriessche vanuit een moeilijke hoek hoog over. Op de beenredding van Vanderbeken na kregen de doelmannen voor de rust geen werk, de 0-0 halfweg was niet onlogisch.

Niets leek er op te wijzen dat we een ander spelbeeld gingen krijgen na rust, maar daar bracht Harry Hollevoet al vroeg verandering in. Vanop zijn rechterflank stuurde hij de bal naar de verste paal. De bal ging over Depaepe -niet al te goed opgesteld- en in de bovenhoek binnen (1-0). Meteen mochten we druk van de bezoekers verwachten. Die kwam er niet meteen, want een nieuwe bal van Hollevoet -nu naar de linkeroverkant waar Shema voorbij Coussement snelde en met zijn rechter Depaepe opnieuw versloeg (2-0). De Nederlander had de match in de volgende minuten kunnen beslissen. Twee keer afgezonderd voor doel, de eerste keer veel te veel tijd nemen om Depaepe te omspelen -wat niet lukte- en vervolgens door Vanysacker weggestuurd schoot hij over.

Een straf kwartiertje van KM, met een lucky goal en drie goeie kansen, resulterend in twee doelpunten. Dat feestje werd afgebroken door een wat lucky schot, die via de paal in doel ging, van Aaron Vandendriessche (2-1). Spanning meteen weer terug. Een schuiver vanop 25 meter van Provoost ging net naast.En Zwevezele ging door, Yagan scoorde vanop rechts na een hoekschop (2-2). De druk van Zwevezele nam toe. Bruno Debo reageerde door Sennesael in de ploeg te brengen. En net toen KM dacht die tussenstand over de meet te slepen sloeg Yagan weer toe, met een grondscherend schot (2-3). Pijnlijk was dat net voordien Shema bij een van de zeldzame counters van de thuisploeg, de kans liet liggen om er 3-2 van te maken.

Torhout KM : Vanderbeken; Bouckaert, Goddeeris, Steur, Defevere; Stael, Vanysacker (76′ Sennesael), Van Den Bogaerde, Hollevoet (82′ Christiaens), Neu, Shema.

KSK Zwevezele : Depaepe; Coussement, Verzele, Minne, Bataille; Marmitte, Provoost, Lagrou (80′ Simoes);Yagan (90′ Van Heuverzwijn), Geryl (88′ Ngabu), Vandendriessche.

Doelpunten : 48’Hollevoet (1-0); 52′ Shema (2-0); 62′ Vandendriessche (2-1); 70′ Yagan (2-2); 87′ Yagan 2-3.