Torhout KM heeft oefenprogramma klaar en verwelkomt Club Brugge

Verdediger Sebastiaan Cordie (KM Torhout) tekende als eerste bij. © a-Bart
Redactie KW

Torhout KM heeft zijn voorbereidingsprogramma voor komend seizoen klaar. De terugkeer naar de tweede amateurklasse is misschien wat pijnlijk geweest, maar het voetballeven gaat verder. In de spelerslijst zijn drie rugnummers nog niet ingevuld en gezien de trainer er nog graag een tweetal aanvallende pionnen bij wil, komt daar mogelijk nieuws de komende weken.

De spelersgroep, momenteel 23 namen sterk, kreeg een individueel schema mee dat vrijdag van start gaat, met vijf individuele looptrainingen op tien dagen, in opbouwende vorm, om dan op 25 juni echt de eerste veldtraining te hebben, waarna op woensdag 27 juni geoefend wordt op het veld van Harelbeke (aftrap om 19.30 uur).

Na nog een individuele trainingssessie is er dan op zaterdag 30 juni de topaffiche tegen Club Brugge die om 19 uur wordt afgetrapt. De individuele trainingen gaan nadien door, het echte veldwerk begint op maandag 16 juli. Van zaterdag 21 tot zondag 22 juli is er een stage in Kortrijk. De trainingen worden nadien onderbroken door oefenmatchen en de eerste en mogelijk verdere rondes van de Beker van Belgie (Croky Cup).

Eerste wedstrijden

Op dinsdag 24 juli speelt KM om 19 uur op Diksmuide, op donderdag 2 augustus om 19.30 uur thuis tegen Oostnieuwkerke (met ex-KM spelers Dieter Yde en Thibault Vandenbussche), op 9 augustus om 19.30 uur op het terrein van Oostduinkerke, op dinsdag 14 augustus om 19.30 uur op het veld van Wervik, op vrijdag 17 augustus om 19.30 uur op het veld van Kortemark en op woensdag 22 augustus is er de laatste oefenmatch om 20 uur thuis tegen Winkel Sport.

De bekermatchen zijn voorzien voor zondag 29 juli en indien kwalificatie de volgende rondes op zondag 5, 12, 19 en 26 augustus, telkens om 16 uur. De loting moet uiteraard nog plaatsvinden. KM start de competitie op zondag 2 september.

Wedstrijd tegen Club Brugge

Wat de wedstrijd tegen Club Brugge betreft, is dat steeds dé match die voor een volle Velodroom wordt afgewerkt. De regerende landskampioen speelt er zijn tweede oefenwedstrijd van het seizoen en gezien beide clubs dezelfde kledingsponsor hebben, voelt KM zich een kleine partner van Club.

Rolstoelgebruikers en kinderen tot 10 jaar kunnen gratis binnen, van 10 tot 16 jaar betaal je 6 euro, voor overdekte staanplaatsen is dat 12 euro, overdekte zitplaatsen (tribune) 20 euro. Staanplaatsen in voorverkoop enkel op vertoon van abonnement Club Brugge of KM 92. Die verkoopplaatsen zijn café De Velodroom en café Sportwereld, in Torhout. Rugzakken worden niet toegelaten. Er is ook een viparrangement mogelijk van 16.30 tot 1.30 uur na de match voor 100 euro – maaltijd, drank, zitplaats en match inbegrepen.

(DACH)