Torhout KM heeft geen verhaal tegen Club Brugge : 1-7

Traditioneel speelt Torhout KM zijn eerste oefenpartij tegen Club Brugge. Dit was ook dit jaar het geval. De voorverkoop was niet denderend, maar uiteindelijk daagden toch 1.900 toeschouwers op voor de match op de Velodroom. Een loden hitte en net als in Heist een Club met veel jong (beloften)geweld. En daar was de thuisploeg niet tegen opgewassen.

Jelle Vossen kon weer scoren, net zoals bij de wedstrijd vorige week tegen KFC Heist. © belga

Bij Club waren Vanaken, Mechele, Cools en Diatta nog “in verlof”, Denswil, Danjuma en Dennis zaten met transferperikelen ook niet in de selectie. Bij het eerste fluitsignaal stonden met Mata, Rits, Vormer en Openda dan ook slechts vier spelers aan de aftrap die je als titularissen kan beschouwen. Na de rust deden de enige aanwinst Kossounou (wat een blok graniet lijkt deze 18-jarige centrale verdediger), Amrabat, Peres, Vossen en Rezaei hun intrede.

Torhout, dat behalve de geblesseerde Stael, ook niet kon rekenen op Strobbe, Vandenbussche en Vanysacker, hield met wat geluk de score dik twintig minuten op 0-0, twee kleine kansjes voor Club niet te na gesproken. Appiah scoorde dan na een goeie actie en simpel Steur passerend (0-1), Steur redde op de lijn op een poging van Openda, vooraleer Vormer een penalty omzette na een fout van Steur op Openda. Direct erna zag het er in de Brugse defensie niet goed uit toen Vanhaecke in twee tijden kon binnenwerken, maar nog voor rust kopte Openda de 1-3 op het bord. In de tweede helft vielen de doelpunten nog gemakkelijker, Vossen met een typische intikkertje, Rezaei na een geschenk vanwege de verdedigers, doelman Vanderschraeghe was kansloos op een vrije trap van De Cuyper en een kopbal van Voet. Overigens werden de bij de rust vervangen younsters Voet en De Ketelaere in de loop van de tweede helft weer ingebracht door Philippe Clement. Zo’n soort match was het, niet al te ernstig te nemen.

Bij KM met twee trainingen in de benen ligt er een hoop werk voor de boeg, ze leggen er nu weer de pees af tot 17 juli. Bij Club moeten de transfers nog beginnen en was duidelijk dat die beloften er alles aan deden om eventueel mee te kunnen naar het oefenkamp, pas zondagmorgen werd de selectie gemaakt en dan helpt het als je een goeie prestatie aflevert. De groep vertrekt in de late namiddag, eerst moet men nog present zijn op de fandag in het Jan Breydelstadion.

Torhout KM speelde met : Meeuws (46’Vanderschraeghe); Simoens, Steur (46’Luchtens), Vanaudenaerde, Mestdagh; Declercq, Ballegeer, Lagrou (46’Couwyzer); Hollebeke, Coppin (46’Geryl), Vanhaecke. In het slotkwartier kwamen beloften Catteeuw, Samyn, Degomme, Lingier en Vervalle nog in.

Club Brugge : Letica (46’Horvath); Mata (46’Van der Brempt), Voet (46’Kossounou), Schoonbaert (46’Voet), De Wolf (46’Peres); Appiah (66’De Ketelaere), Vormer (46’Amrabat), Rits (46’Van Den Keybus), De Ketelaere (46’De Cuyper); Openda (46’Vossen), Ngonge (46’Rezaei).

Doelpunten : 23′ Appiah (0-1), 39′ Vormer (0-2), 40′ Vanhaecke (1-2), 45′ Openda (1-3), 55′ Vossen (1-4), 62′ Rezaei (1-5), 81′ De Cuyper (1-6), 83′ Voet (1-7).

(DACH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.