Torhout KM grijpt naast verdiend punt

Redactie KW

Zowel Torhout als Sint-Niklaas namen zaterdagavond elk een helft voor hun rekening. De Sparrejongens werden voor hun inspanningen niet beloond, want na 90 minuten trokken de Oost-Vlamingen met een 1-2-zege naar huis.

Bij de thuisploeg maakte Jérémy Dumesnil zijn debuut in het doel. De gewezen eerste klasse-goallie mocht al onmiddellijk zijn kwaliteiten etaleren op een vrijschop en even later met passend vuistwerk uitpakken op een afstandsschot van Geldof. De Fransman stond na een dik kwartier echter machteloos toen Balaj zich knap vrij draaide en hem met een grondscherend schot het nakijken gaf. De bezoekers serveerden in de eerste helft fris en vaak frivool voetbal met aanvallers Laref en Balaj als grote smaakmakers. De KM’ers vonden geen afdoend antwoord op het hoog druk zetten van de gasten, die daarbij nog eens van stevig windvoordeel genoten, en maakten er een potje rommelvoetbal van.

Drie minuten vóór affluiten prikten de Klazen na een heerlijk uitgesponnen actie de 0-2-ruststand op het bord. Balaj stoomde de linkerflank af en de inlopende Laref knalde de perfecte voorzet staalhard binnen. Torhout zag in die eerste periode enkel een voorzet van Youssfi na 39 minuten tegen de staander belanden.

Metamorfose

Na die weinig bemoedigende eerste helft voor de Torhoutenaren én het sprankelende voetbal van de tegenstrever zag het er allesbehalve hoopvol uit voor de jongens van Allan Deschodt. Tegen alle verwachtingen in herpakten de KM’ers zich knap na de koffiepauze. De bezoekers daarentegen bakten er niks meer van en zakten als een flinterdun kaartenhuisje in elkaar. Een wilskrachtig Torhout nestelde zich op de helft van de bezoekers en grossierde een respectabel aantal vrij- en hoekschoppen bij elkaar. De bal over de doellijn krijgen is en blijft echter een ander paar mouwen bij de Sparrejongens.

Het was uiteindelijk centraal verdediger Ameye die voor de aansluitingstreffer moest zorgen. Die kwam er na 70 minuten toen de ex-Cercle-speler knap een vrijschopbal van Stubbe voorbij doelman Baert knikte. Baert moest in de slotfase nog driemaal stevig uit zijn pijp komen om Torhout van een verdiend punt te houden. Zo had de bezoekende portier stevig vuistwerk nodig om een binnenwaaiende hoekschop van Stubbe uit zijn doelvlak te ranselen. In de slotminuut moest hij een atletische lendenslag en supersave uit de kast halen om een poging van Vandamme uit het doelkader te tippen. Ook een vrijschop-geschenk in de slotseconden, toen de ref een tussenkomst van Sambou als een terugspeelbal op zijn doelman interpreteerde, konden de KM’ers niet benutten om de bordjes in evenwicht te brengen. Stubbe knalde met een wanhoopsschot de vrijschopbal vanop drie meter pal op de doelman in plaats van de vrijstaande Depoorter aan de tweede paal te bedienen.

Laatste speeldag

De KM’ers trekken met een 0 op 12 zondag naar Dender, één van de toppers van de reeks. De sterke tweede helft tegen Sint-Niklaas plus de meerwaarde van een ervaren Dumesnil tussen de doelpalen zijn de lichtpuntjes waaraan trainer Deschodt en zijn jongens zich kunnen optrekken voor deze laatste wedstrijd van de heenronde. (Marc Beke)

Torhout KM: Dumesnil, Ameye, Depoorter, Van Landschoot, Theetaert, Lannoo (74′ Grillet), Vandecasteele (46′ Van Acker), Blancke (46′ Hollevoet), Stubbe, Youssfi, Vandamme

Doelpunten: 17′ Balaj 0-1, 42′ Laref 0-2, 70′ Ameye 1-2

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.