Torhout KM gaat ook tegen Merelbeke de boot in

KM Torhout - Merelbeke : Tim Van Den Bogaerde scoorde foto VDB / BART VANDENBROUCKE © VDB

Torhout KM rijgt de verliespartijen aan elkaar. Na vijf matchen – waarvan drie thuismatchen – blijft het helemaal onderin staan met als enige nog geen enkel punt. De 1-3 tegen Merelbeke betekent 0 op 15.

Tresor Shema begon op de bank, voor de rest leek Bruno toch wel een basisploeg te hebben gevonden. Toch stond het halfweg al 0-2 en was daar weinig op aan te merken. Na de pauze scoorde KM snel tegen maar verder geraakte KM niet, Merelbeke liep halfweg de tweede helft weer verder uit en kwam nog nauwelijks in de problemen tegen een ploeg die dieper wegzakt in het moeras en absoluut een driepunter nodig heeft en nu al gedoemd lijkt om tegen de degradatie te strijden.

Merelbeke kwam op voorsprong via een afgeweken vrije trap van Daan Van Den Winckel, bal die afweek op een van de thuisspelers die met een aantal tegenstanders in een trosje voor doel stonden, Vanderbeken stond op het verkeerde been. Tot op dat moment had geen van beide ploegen al voor gevaar gezorgd. Na die voorsprong kregen de bezoekers een pak vertrouwen en gingen ze beter voetballen, KM kreeg niet echt voet aan de grond en verloor ook nog Jonathan Stael (bilblessure), Shema kwam hem vervangen maar ook de Nederlandse Surinamer kon niet echt bekoren. De ruimte voor de bezoekers leverde ook de 0-2 op, een voorzet vanop links werd door Thomas Zwart afgewerkt (0-2).

Tweede helft

Bij de pauze bleef Gianni Sennesael – die niet in de match zat – in de kleedkamer ten voordele van Enrique Tanghe. Die zette meteen goed voor, Van Den Bogaerde kopte staalhard binnen, de aansluitingstreffer binnen de 50 seconden (1-2). Toen kwam de beste periode van KM in de match, gedurende 20 minuten had het het betere van het spel en kreeg het één prima kans op de gelijkmaker. De voorzet van Shema, en Christiaens trof de paal. Vier minuten later viel de goal aan de overzijde. Een verkeerde inschatting van Goddeeris die de man in zijn rug niet had gezien. Ajidi Odura alleen voor doel en Vanderbeken opnieuw geklopt (1-3). Nadien doofde de match langzaam uit, Merelbeke loerde op de counter en kreeg nog een aantal kansjes, KM nauwelijks nog.

(DACH – foto Bart)

Torhout KM: Vanderbeken; Goddeeris, Steur, Cordie, Defevere (80′ Bouckaert); Stael (30′ Shema), Vanysacker; Hollevoet, Van Den Bogaerde, Christiaens; Sennesael (46′ Tanghe).

Doelpunten: 17′ Van Den Winckel 0-1; 40′ Zwart 0-2; 46′ Van Den Bogaerde 1-2; 69′ Oduro 1-3.