Torhout KM gaat in tweede helft kopje onder bij Pepingen-Halle (3-1)

© VDB

Torhout KM heeft geen punten kunnen pakken in Pepingen-Halle. Het ging uiteindelijk met 3-1 de boot in, nadat het er bij de rust in feite goed uitzag.

Bij de rust stond Torhout KM er goed voor met 0-1 en dat was karig beloond voor de Houtlanders die een goeie eerste helft afwerkten en tal van kansen kregen, maar ze niet konden benutten. Alleen Jonathan Stael werkte af vroeg in de match. Halfweg had de match in feite al beslecht moeten geweest zijn, een 0-3 ware logisch geweest.

Na de pauze was Torhout KM minder en kwam de thuisploeg meer in de match. Toch was het doelpunt dat de gelijkmaker betekende al te gemakkelijk : de bal viel tussen doelman en verdediging, en alleen Kaponda koos daar de juiste positie in en zette de gelijkmaker op het bord.

Nauwelijks vijf minuten later stond het 2-1 via Neef. Met Coulibaly zette Debo een extra wapen in, ging over naar een 4-4-2, in een poging om met Coulibaly meer oorlog in de zestien te krijgen, helaas kwamen er nauwelijks goeie voorzetten.

Uiteindelijk maakte de thuisploeg in de slotminuut de kloof nog wat groter. Tot overmaat van ramp kreeg Bryan Willems in deze match zijn derde gele kaart hetgeen betekent dat hij volgend weekend tegen Avanti Stekene geelgeschorst is. In die match zit Sebasitaan Cordie zijn eerste van drie schorsingsdagen uit en is ook Stael door een extra schorsing niet inzetbaar. Het wordt puzzelen voor trainer Debo.

Torhout KM speelde met : Vanderbeken; Goddeeris, Cordie, Vanysacker , Willems; Van Wijk (61’Coulibaly), Stael; Hollevoet, Van Den Bogaerde, Shema; Christiaens.

Doelpunten : 13′ Stael (0-1), 56′ Kaponda (1-1), 61” Neef (2-1), 89′ Deryck (3-1)