Torhout KM begint terugronde in mineur: 0-1-verlies tegen Ninove

Ook Janis Coppin kon de nederlaag niet afwenden voor Torhout. © (Foto VDB)

Torhout KM begon de terugronde tegen een ploeg die hen in de heenmatch al op een zware nederlaag (3-0) had getrakteerd, op de openingsspeeldag. Het werd een nieuw (nipt) verlies, een verdiende zege van de betere ploeg, al rook de thuisploeg in de slotfase nog aan een gelijkspel.

Thibault Degomme, normaal in de basis voorzien, voelde zich al de hele dag ziekjes. Tijdens de opwarming bleek hij niet speelklaar te zijn en werd daarom niet opgesteld. Niet één van de vier bankzitters maar de zestiende man, de jonge Gillian Pype (18), pas overgeheveld naar de A-kern, kwam in de ploeg als linksback. Mestdagh kwam daardoor in het centrum naast Schmisser, Vanaudenaerde keerde ook terug op de rechtsback na blessure en kersvers vaderschap.

Torhout begon niet onaardig maar al snel lieten de bezoekers zien waarom ze bovenaan de klassering (derde) staan: beter verzorgd voetbal, minder misverstanden, meer duelkracht. Referee De Couvreur floot ook wel niet rap en zou een heel zwakke match fluiten. Twee loepzuivere hoekschoppen geweigerd aan de thuisploeg, alle betwistbare fases in het nadeel van de thuisploeg. Het eerste doelgevaar kwam van de bezoekers, een geblokkeerd schot dat een hoekschop opleverde. Even later was het raak. Vanaudenaerde gleed uit, Ndele kon doorgaan, Pype redde het schot van Schamp voor de lijn maar de bal kwam van rechts weer voor en Romero Gomez kopte binnen (0-1). Er kwamen nog wat gevaarlijke flankvoorzetten, KM ontsnapte telkens. Offensieve acties van de thuisploeg werden vroegtijdig afgestopt door fouten, die wel werden gefloten maar niet echt werden bestraft. De hoekschoppenverhouding na een dik halfuur was duidelijk: 0-4. Pas dicht bij de rust kwam de eerste doelpoging van de thuisploeg. Vanhaecke legde af voor de aanlopende Vandenbussche die net over mikte. Halfweg 0-1 dus.

Weinig verschil na de rust. De bezoekers beter, KM verdedigde vooral maar kwam toch in de match. Eerste kans na 57 minuten, Vanderschaeghe redde met een voetveeg een dichte kopbal van Romero Gomez en een volley van Lepage werd door Mestdagh gekeerd. KM kwam erdoor en had meeval toen bezoeker Ndele een tweede geel kreeg. Daardoor haalde trainer Haydock zijn gevaarlijkste man, Romero Gomez, naar de kant. KM had al gewisseld met Hollebeke erin en bracht met Couwyzer nog een frisse kracht in. De thuisploeg had nu meer balbezit, maar toen Vanaudenaerde als laatste man de bal verloor aan Lepage kreeg Bael de kans om er 0-2 van te maken, Vanderschaeghe zat er goed tussen. Schmisser werd in de laatste tien minuten in de spits uitgespeeld. Toen niemand het nog verwachtte kwam er nog een reuzekans voor KM. Een voorzet vanop rechts, de deviatie van Vanhaecke was heel mooi, maar strandde op de paal.

KM blijft zo op twee na laatste en mag verwachten dat Oostnieuwkerke van hen wegloopt, zondag uit bij het zwakke Bornem. Stekene is de komende tegenstander.

TORHOUT KM : Vanderschaeghe; Vanaudenaerde, Schmisser, Mestdagh, Pype; Vanysacker (80′ Couwyzer), Ballegeer, Lagrou, Vandenbussche (73’Hollebeke); Coppin, Vanhaecke.

Doelpunt : 18′ Romero Gomez 0-1.

Rood : 73’Ndele.