Torhout kan 0-1 voorsprong aan de rust niet vasthouden

Met twee doelpunten in één minuut tijd gaven de Torhoutenaren in Oudenaarde een 0-1 voorsprong uit handen. Een counterdoelpunt bezegelde definitief het lot van de Sparrejongens.

Voor de Torhoutenaren, zonder de geschorsten Devriendt en Goddeeris, begon de partij in de Vlaamse Ardennen nochtans uitstekend. Coppin werd na 8 min. foutief gestopt en zette vervolgens zelf de strafschop om. Beide ploegen kregen in de eerste helft enkele prima kansen. Zo zag Stubbe halfweg de eerste helft een bal tegen de deklat gaan, al dan niet over de doellijn. Ook Oudenaarde deed aanvallend zijn duit in het zakje. KM-doelman Cissokho moest goed plat gaan op een lage schuiver en kreeg in die periode ook nog eens assistentie van het doelkader.

Twee doelpunten in één minuut

Nog vóór het uur had de thuisploeg de 0-1 achterstand bij de rust omgebogen in een 2-1 voorsprong. Eerst tikte Martens een voorzet van dichtbij binnen, een minuut later rondde Vervaecke opnieuw een voorzet succesvol met het hoofd af. Op een zwaar veld en met windnadeel in de tweede helft bakten de Torhoutenaren er aanvallend weinig van. Enkel een afsandsschot van Vandenheede haalde in die periode de rubriek ‘bezoekende kansen’. Een dik kwartier voor affluiten legde Vervaecke, na een counter, met een lobbal de 3-1 eindcijfers vast. “Met onze jeugdige ploeg missen wij wat noodzakelijke ervaring. Met wat meer ervaring in de ploeg hadden de twee doelpunten in amper één minuut tijd wellicht vermeden kunnen worden”, gaf KM-trainer Frank Bruyneel mee. Na het vrije paasweekend ontvangen de KM’ers Deinze dat nog steeds op titelkoers is. Topper die Torhout zonder Savaete en topschutter Coppin zal moeten betwisten. Middenvelder Savaete kreeg in Oudenaarde zijn derde gele kaart en is geschorst. Coppin tekende wel beroep aan tegen het voorstel van drie speeldagen schorsing, maar zal in het beste geval toch niet kunnen ontsnappen aan minimaal één speeldag gedwongen rust.