Torhout geraakt niet voorbij Melsele

KM Torhout - Melsele : Frederik Declercq en Matteo Couwyzer halen het van Nathan Volckerick . foto VDB / BART VANDENBROUCKE © VDB

Torhout kon voor een alweer belangrijke match – als je op die plaats staat, zijn ze allemaal belangrijk -niet rekenen op drie geschorsten (Neu en Defevere voor hun derde geel, Vanaudenaerde voor rood in Wingene) en ook niet op een aantal andere titularissen: Stael had zich in Wolvertem licht geblesseerd en werd op de bank geposteerd.

Bovendien was Steur hervallen (scheurtje in de hamstrings). Shema werd gerecupeerd na ziekte en nu startte Coulibaly wel op de bank. Matteo Couwyzer, nog geen 18, startte in de basis.

De eerste minuten waren voor de thuisploeg. Na drie minuten ging Shema op links door, hij schoof rakelings naast. Twee minuten later redde Van Den Wildenberg een kopbal van diezelfde Shema na een goeie voorzet van Hollevoet. Nog maar acht minuten ver en nu ook een kans voor Volckerick, die op een diepe bal door was en Vanderbeken lobde maar naast besloot.

Ferme scrimmage

Na twintig minuten was het alweer Shema die voorlangs schoot. Melsele speculeerde op de snelheid van pocketspitsen De Vos en Volckerick, maar de Torhoutse defensie stond stevig. In de slotminuut sneed Hollevoet nog eens voorbij Vinck. Zijn voorzet was een halve meter te dicht bij de doellijn, Van den Wildenberg was een fractie sneller dan Shema. Op de tegenaanval dwongen de bezoekers nog een hoekschop op, die tot een ferme scrimmage leidde, waarbij twee bezoekers de bal niet voorbij Vanderbeken kregen. Nul-nul halfweg, voor hun eerste 20 minuten van KM had de thuisploeg wel een doelpuntje verdiend.

Na de rust kwam Cathoir al snel alleen voor Vanderbeken die met de voet redde, of de 0-1 was een feit. Nadien liet referee Goldberg zich gelden. Hij floot een handsbal op de rand van de zestien, volgens velen erin, van aanvoerder-verdediger Vinck, maar noch de penalty noch de logische gele kaart kwamen er. Vinck had al voor rust geel gekregen maar ontsnapte zo aan de uitsluiting.

Invallers brengen geen soelaas

Echt grote kansen kreeg KM niet alhoewel ze nog meer balbezit hadden dan de bezoekers. Ook de inbreng in het slotkwartier van Stael, Coulibaly en Van Wijk bracht geen soelaas meer. Vanderbeken had nog een goeie tussenkomst nodig.

Een minieme zege was misschien gewettigd voor KM, dat vrede moet nemen met een punt. Het loopt een punt uit op Wervik, dat klop kreeg in Oostkamp (6-1). Torhout moet nu vandaag vooral kijken wat Woluwe-Zaventem en Kampenhout (thuis tegen Wetteren) doen. Dat Wetteren is de tegenstander van KM komend weekend. Dan recupeert het wel Vanaudenaerde, Defevere en Neu, maar het zal Laurenz Simoens missen die zijn derde geel kreeg.

(DACH)

Torhout KM speelde met: Vanderbeken; Simoens, Cordie, Vanysacker, Goddeeris; Couwyzer (83′ Van Wijk), Declerck, Van Den Bogaerde (73’Stael); Hollevoet, Christiaens (76’Coulibaly), Shema