Toppers uit provinciale reeksen tegenover elkaar op All Star Games in Kortemark

© Foto Kurt
Redactie KW

Zaterdagnamiddag stonden in Kortemark de All Star Games, een tornooi waarin de beste spelers van onze provinciale reeksen het tegen elkaar opnemen, voor het derde jaar op rij op het programma

Het begint stilletjes aan een traditie te worden in Kortemark: de All Star Games. Al voor het derde op rij worden de beste spelers van onze provinciale afdelingen in een dreamteam gegoten. Van vierde tot tweede provinciale werd er een ‘noord’ en een ‘zuid’-ploeg samengesteld. Zij maakten in een onderling duel uit wie er tegen de verliezer van een reeks hoger mocht spelen. Als toemaatje kregen de liefhebbers van het provinciale voetbal een duel te zien tussen de winnaar van tweede provinciale en het ‘sterrenteam’ uit onze hoogste provinciale afdeling.

De middag werd geopend door een duel tussen de vierde provincialers uit het noorden en het zuiden van onze provincie. Laatstgenoemde won, onder leiding van coach Gerdy Saelens van Geluveld, met 2-4-cijfers. In derde provinciale bleken beide teams erg aan elkaar gewaagd. Het werd uiteindelijk 1-1 en strafschoppen moesten beslissing brengen. Ook hier trok de zuidelijke ploeg aan het langste eind. Hetzelfde verhaal in tweede provinciale. Ook daar hielden ze het na de reguliere speeltijd op 1-1, met dat verschil dat nu het noordelijke elftal de meeste penalty’s scoorde.

Toppers uit provinciale reeksen tegenover elkaar op All Star Games in Kortemark
© Foto Kurt

Nieuw in deze editie waren dus de ‘finalematchen’ waarin de winnaars het tegen de verliezers uit een reeks hoger mochten opnemen. Tussen vierde en derde provinciale bleek het verschil behoorlijk groot. Derde provinciale noord haalde het met 5-0-forfaitcijfers tegen de zuidelijke buren uit vierde provinciale. Tussen tweede en derde provinciale zuid bleek het verschil veel kleiner. Zij hielden het op een brilscore, maar de mannen uit tweede provinciale trapten wel meer penalty’s binnen. In de laatste match van de namiddag leek de noordelijke ploeg van coach Wesley Samyn van Oostduinkerke lang op weg naar een stunt door met 2-1 te leiden tegen het dreamteam van eerste provinciale. Maar uiteindelijk dreef de klasse van de ploeg van plaatselijke trainer Chris Delheye toch naar boven. In de laatste vijf minuten zetten zij de scheve situatie recht door uiteindelijk met 3-2-cijfers te winnen.

Toppers uit provinciale reeksen tegenover elkaar op All Star Games in Kortemark
© Foto Kurt

Benoit Verstraete van de organisatie blikt alvast tevreden terug op een geslaagd derde editie. “Mede door het mooie weer konden we rekenen op een gelijkaardige opkomst als tijdens de voorbije jaren. Over de hele dag ontvingen we tussen de 400 en de 500 toeschouwers. Ons nieuw concept was een schot in de roos. Ook de spelers vonden het leuk om eens wat andere opponenten in de ogen te kunnen kijken. Als er nog een vierde editie zal komen, moeten we nog verder bespreken, maar de kans is alvast heel groot.”

(Sam Bracke – Foto’s Kurt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier