Toppers present voor de Warmste Voetbalmarathon in Diksmuide

© BELGA
Redactie KW

Van vrijdag 22 december om 12 uur tot zaterdag 23 december om 12 uur wordt er op het kunstgras van De Pluimen in Diksmuide net als vorig jaar gevoetbald voor het goede doel.

In 2016 werd ruim 17.000 euro ingezameld. “We hopen dat bedrag dit jaar te overtreffen”, klinkt het bij de organisatoren. Het belooft alvast een memorabele editie te worden. Op een paar weken tijd schreven zich meer ploegen in dan er kunnen spelen. 108 ploegen komen gedurende de 24 uur in actie en ook naast het veld zal de sfeer er goed in zitten. Er zal op De Pluimen een heuse kerstsfeer hangen met drank- en eetstandjes en op het dakterras van de kantine wordt zelfs een extra grote tent neergepoot. In de kantine en tent zijn doorlopend deejays actief.

Op vrijdagavond wordt om 21 uur De Warmste Afscheidsmatch gespeeld. Een eerbetoon aan Imke Courtois die in juli afscheid nam als voetbalspeelster. Zij speelde in haar carrière voor Rapide Wezemaal, Eva’s Tienen en Standard Luik waarmee ze onder meer de BeneLeague won. Daarnaast was ze een boegbeeld in de verdediging van de Red Flames en is ze nu een gevierde voetbalanaliste op Sporza en Play Sports.

Voor die afscheidsmatch komen grote namen naar De Pluimen: Frank De Bleeckere is scheidsrechter, Jan Mulder geeft de aftrap, Eddy Snelders en Eric Van Meir zijn de trainers en onder meer Wesley Sonck, Gert Verheyen, Red Flames Davinia Vanmechelen (Racing Genk Ladies) en Nicky Van den Abbeele (Ajax Amsterdam) en Kirsten Flipkens staan op het veld. Flipkens, in 2013 halve finaliste op Wimbledon, is een meer dan behoorlijke voetbalspeelster en zal – zonder tennisracket – in de spits postvatten.

De Warmste Voetbalmarathon kadert in De Warmste Week van Studio Brussel en de opbrengst gaat naar Zorgcentrum Maria Ter Engelen, Villa Rozerood en Bouwkamp Nepal van VTI Diksmuide.

(BELGA/ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier