Topper van de Week: derby Marke-Webis vs. Optima Lendelede

Redactie KW

Jeroen Balduyck (Optima Lendelede): “Dit is gewoon de max.”

Jeroen Balduyck straalde na de sterke zege van zijn ploeg tegen de buren van Marke-Webis. “Iedereen hoopte hier natuurlijk op maar je moet het ook nog kunnen waarmaken. Dat we daarin geslaagd zijn is gewoon de max. Iedereen weet dat wij goed op dreef zijn na een slechte start en het doet plezier dat we die lijn hier konden doortrekken. Het werd een leuke match in een denderende sfeer”, glundert Balduyck.

“Wij hebben vooral gewonnen omdat onze foutenlast lager lag dan bij Marke-Webis. Je ziet ook dat we de derde set verliezen net omdat wij ons toen wel op meer directe missers lieten betrappen. We staan weer in de top drie maar we stellen de ambities niet bij: niets moet, alles mag. Het staat wel vast dat we de rest van de competitie zonder druk kunnen afwerken.”

Jeroen Balduyck ging in de tweede set even in de clinch met een thuissupporter nadat hij er hard mee in botsing kwam tijdens een rally. “Ik keek naar de bal en had die supporter niet gezien. Ik weet ook niet wat hij allemaal brabbelde. Nadien werd ik geviseerd door de thuisaanhang maar ook dat hoort bij een derby.”

Brecht Plasman (Marke-Webis): “De titel zijn we kwijt.”

Voor Brecht Plasman werd het een zeer speciale match. De libero neemt na dit seizoen afscheid van de Liga B-ploeg en dat betekende dat het zijn laatste derby werd tegen Optima. “Ik had er echt veel voor over om die wedstrijd te kunnen winnen”, reageerde hij meteen na de match. “Een derby wil je nooit verliezen en zeker niet in eigen zaal. Ik had met plezier een gratis vat gezet bij winst, maar het heeft niet mogen zijn.”

“We waren gewoon niet goed genoeg”, is Plasman rechtuit. “Een paar spelers haalden niet het gewenste niveau en dat betaal je cash in zo’n matchen. Al kunnen we misschien de blessures bij verschillende inroepen als excuus. Over mijn eigen prestatie ben ik evenmin tevreden. Ik had er zoveel meer van verwacht.”

Door de nederlaag verliest Marke-Webis de leidersplaats. “de titel zijn we nu definitief kwijt”, denkt Plasman. “Maar zelfs bij een overwinning had ik onze titelkansen niet hoog ingeschat. Wij hebben nog teveel toppers voor de boeg terwijl de concurrentie een gemakkelijk programma heeft.”

PM