Tony Obi over inmenging Anderlecht bij KVO: “Meer transparantie nodig”

Knowledge Musona © VDB
Redactie KW

Tony Obi, ex-speler en fervent KVO-supporter, heeft zo zijn mening over de recente overstap van KVO-spelers naar RSC Anderlecht.

“In het verleden maakten spelers ook al de omgekeerde beweging. Neem nu Jordan Lukaku en Fernando Canesin, zij zijn beiden tot ware publiekslievelingen uitgegroeid. Toen was er geen kritiek, terwijl er nu wél enorm veel commotie onder de supporters is. Mensen klagen nu eenmaal als ze denken dat er dingen in hun nadeel gebeuren.”

Tony vindt wel dat er beter mag gecommuniceerd worden. “Wat meer transpiratie omtrent de transfers en de bijhorende bedragen mag wel. Nu wordt verondersteld dat Marc Coucke zijn ex-club aan het leegroven is. Veel mensen denken dat die kwijtgescholden schulden nu voor een stuk in natura terugbetaald worden aan de hand van transfers. Blijkbaar waren Milic en Musona als sinds Nieuwjaar in onderhandeling en dan is het jammer dat we dat achteraf moeten horen. Het feit dat ook de transfer van Nkaka achter de schermen werd geregeld, maken Coucke en Luc Devroe nog minder populair bij de Oostendse supporters. Waarschijnlijk zullen we vroeg of laat nog van dat soort zaken te weten komen…”

De toekomst van de kustploeg ziet Tony wel positief in. “Marc Coucke had al na vijf seizoenen zijn plafond bereikt bij KVO, dus gezien zijn ambitieuze karakter is het logisch dat hij nu een stap hogerop zette naar Anderlecht. Toch denk ik dat KVO hier sterker zal uitkomen. Met Peter Callant en de nieuwe trainersstaf ben ik ervan overtuigd dat we de middenmoot in eerste klasse kunnen spelen. Dat is ook realistisch voor deze club. Na de boerenjaren is het nu backto reality. Met een kleinere spelerskern, veel jonge talenten, lagere loonlast en betere boekhouding heb ik er vertrouwen in dat KVO een gezonde club wordt en de resultaten zullen dan vanzelf volgen. Ik verwacht eerst een aanpassingsperiode met de nodige ups en downs waarin de échte supporters de club hopelijk zullen blijven steunen.”

In de toekomst nog samenwerken met Anderlecht? “Waarom niet? Ik denk dat KVO moet blijven werken met gelijk welke club die opportuniteiten kan aanbieden. Het speelt geen rol of dat Club Brugge, Anderlecht of Standard is… Bij veel KVO-fans leeft de gedachte dat ze nu absoluut tegen Anderlecht moeten zijn, maar dat vind ik niet correct.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.