Tom De Sutter traint zeker tot Nieuwjaar mee bij KV Oostende

Vanaf woensdag traint Tom De Sutter, die drie maanden geleden afscheid moest nemen van Lokeren, mee met de A-kern van KV Oostende.

© BELGA

De 33-jarige Oost-Vlaming bereikte hierover een akkoord met sportief directeur van KVO, Hugo Broos. Tot en met Nieuwjaar krijgt Tom De Sutter de kans om zijn conditionele achterstand weg te werken en “daarna een mooi vervolg aan zijn carrière te breien” (woorden van KV Oostende).

Volgens Hugo Broos biedt de samenwerking met Tom De Sutter een mooie opportuniteit voor beide partijen. “Als Tom weer wedstrijdfit zou zijn met Nieuwjaar, kunnen we praten over een contract en kan hij KVO misschien nog wel mooie diensten bewijzen.”

“Het zou jammer zijn dat een speler met de ervaring, de persoonlijkheid en kwaliteiten van Tom De Sutter op zijn 33ste afscheid moet nemen van het profvoetbal”, meent Hugo Broos. “Ik heb uitgebreid met hem gesproken en ik proef nog een grote honger om een mooie laatste fase aan zijn carrière toe te voegen. Het is aan hem om de daad bij het woord te voegen op het veld.”

Tom De Sutter beseft dat hij een conditionele achterstand heeft en is zich ervan bewust dat hij hard zal moeten werken om weer helemaal op niveau te komen. “De eerste weken na mijn vertrek bij Lokeren ben ik voortdurend gaan lopen, maar als prof wil je meer… wil je de bal voelen, deel uitmaken van een groep, werken naar een doel toe. Wat mini-voetbal of padel spelen doorbreekt wel de sleur, alleen is dit niet wat ik voor ogen had voor de laatste jaren van mijn carrière.”

Trainer Gert Verheyen merkt op dat Tom De Sutter altijd “een voorbeeldige en hardwerkende prof” geweest is. Voor voorzitter Peter Callant is De Sutter iemand met het juiste KVO-DNA. Oostende kan zo de derde West-Vlaamse ploeg worden van De Sutter, na Cercle en Club Brugge.

(PR)

Peterhttps://www.facebook.com/peter.callanthttps://www.facebook.comFacebook1

Hard werken, voluit gaan, passie voor voetbal en hij is er nog niet klaar mee. Hij wil zich nog eens bewijzen. Welkom Tom Desutter @kvoostende om mee te trainen. Rond nieuwjaar zien we verder. Succes!!! 💚❤️💛

Geplaatst door Peter Callant op Dinsdag 20 november 2018
rich1.0https://www.facebook.com/peter.callant/posts/10216398350065239552

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.