Tom De Sutter houdt het voetballen definitief voor bekeken

Tom De Sutter gaat zich nu meer focussen op zijn padelclubs. © (foto Davy Coghe)
Redactie KW

Tom De Sutter stopt met voetballen. Hij speelde onder andere bij Club Brugge en Anderlecht en sloot zijn carrière af bij Royal Knokke FC.

Voorzitter Vincent Van Honsebrouck van Royal Knokke FC bevestigde ons dat het contract van Tom De Sutter, na onderling overleg, werd ontbonden. Tom heeft drie kindjes en is zaakvoerder van drie Padelclub sportaccommodaties. De topscorer genoot zijn opleiding bij Club Brugge. Na een tussenstap bij KM Torhout kwam hij bij Cercle Brugge terecht. Bij Anderlecht werd Tom drie keer landskampioen en vervolgens bij Club Brugge won hij de Beker van België. Na een avontuur bij he Turkse Bursaspor keerde de prijsschutter terug naar België en trad aan bij Lokeren en Oostende.

Hier eindigt de voetbalcarrière van Tom De Sutter, in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park.
Hier eindigt de voetbalcarrière van Tom De Sutter, in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park.© (gf)

Bij aanvang van het huidige kampioenschap tekende Tom De Sutter een contract bij Royal Knokke FC. Hij kroonde zich tot kampioen in de tweede amateurklasse en werd topscorer van de reeks. Tom verloor in het gloednieuwe Burgemeester Graaf Leopold Lippens park geen enkel punt met Royal Knokke FC. Een getuigenis van voorzitter Vincent Van Honsebrouck: “Ik leerde Tom De Sutter kennen en appreciëren als een prachtige mens, die eenvoud hoog in het vaandel draagt. Toen hij me belde om zijn contract te ontbinden kon ik daarvoor alle begrip opbrengen. Wij gaan nu op zoek naar een vervanger, die zich moet kunnen vinden in het systeem dat we in de hogere reeks zullen toepassen, niet meer zo dominant dus. Persoonlijk vind ik het doodjammer dat we Tom niet kunnen uitwuiven met een grandioos feest maar dat komt nog wel eens we opnieuw normaal zullen leven.”

De Sutter gaat zich nu meer focussen op onder andere zijn padelclubs.

(JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier