Toelage voor voetbalclubs voor aanleg kunstgrasveld

Het gemeentebestuur: Chris Verhaeghe, Nathalie Depuydt, Gwendolyn Vandermeersch, Geert Moerkerke, Frandecesco Vanderjeugd en Joeri Deprez. © (Foto JCR)
Redactie KW

De gemeente voorziet 750.000 euro voor de aanleg van kunstgrasvelden voor de plaatselijke voetbalclubs. Dat blijkt uit een aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025.

“Op de jaarrekening 2020 is er een overschot van 2,3 miljoen euro”, vertelt burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD). “Het grootste deel daarvan gaan we opnieuw investeren. Een serieuze investering daarbij is het voorzien van 750.000 euro voor de aanleg van kunstgrasvelden voor de voetbalverenigingen. Concreet stellen we driemaal een toelage van 250.000 euro beschikbaar voor onze drie clubs. Per club is er dus een maximale toelage van 250.000 euro voorzien. Een groot deel van de aanleg zullen ze nog met eigen middelen moeten financieren, maar misschien kunnen de clubs de prijs nog wat drukken door een gezamenlijke aankoop te doen. Daarnaast zijn er ook nog Vlaamse projectsubsidies voorzien voor dergelijke infrastructuur.” (BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier