https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Titelkandidaat FC Boomerang neemt een valse start

(foto PC)
Redactie KW

In de derde afdeling van het RLV is FC Boomerang uit Roeselare bijzonder ambitieus. In hun tweede seizoen – al viel het vorige in het water door corona – mikken ze simpelweg op de hoofdprijs, vertelt speler en ploegverantwoordelijke Renato Vancraynest. Er duikt echter bij de seizoenstart een serieus probleem op.

“Vorig jaar hadden we in ons opstartjaar in het Roeselaars Liefhebbersverbond onmiddellijk de ambitie om te promoveren”, aldus Renato Vancraynest. “Door de coronapandemie zijn we daar uiteindelijk niet in geslaagd. Toch heb ik de spelerskern volledig bijeen kunnen houden. Die bestaat hoofdzakelijk uit jongens die vroeger voor FC De Most hebben gespeeld, aangevuld met jonge, regionale talenten.”

Vers bloed

“Ik had in aanloop naar dit seizoen een mooie kern van 21 spelers die echt honger hadden om terug te voetballen”, gaat Renato verder. “Vandaar ook dat we direct inschreven voor het pre-seizoentornooi op Cera. Daar zijn echter tijdens het tornooi een tiental spelers uitgevallen met blessures. Het is duidelijk dat velen van hen wellicht te lang hebben stilgelegen en daar nu de gevolgen van dragen. Zelf zit ik ook in de lappenmand met een gebroken rib, maar ik hoop zo snel mogelijk opnieuw te kunnen aansluiten.”

“Om in de huidige omstandigheden niet met elf naar een wedstrijd te moeten gaan, heb ik naar vers bloed gezocht en gelukkig ook gevonden. Vandaar dat we onze ambities van voor het seizoen niet direct hebben bijgesteld.” De eerste wedstrijd tegen FC ‘t Motje was alvast een afknapper voor het gehavende FC Boomerang.

Nieuwe blessures

“We waren met net voldoende spelers om te starten, maar eindigden door nieuwe blessures de match met acht man. Het was op het veld dus een ongelijke strijd met als resultaat een zware 9-2-slag om de oren. Ik hoop dat we zo snel mogelijk opnieuw compleet zijn. Dan pas zal het echte FC Boomerang opstaan. Een veldslag verliezen is niet hetzelfde als een oorlog verliezen. Ook al beseffen we dat er veel goede ploegen in de reeks zitten, toch blijven we de titel viseren”, besluit Renato. (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.