Timothy Van de Wouwer kiest voor Dosko Kanegem

Timothy Van De Wouwer, hier nog bij Oostnieuwkerke, speelt dit seizoen bij de Oost-Vlaamse eersteprovincialer Lochristi. © foto Bart
Lode Blomme

De 32-jarige spits, die dit seizoen voor de Oost-Vlaamse eersteprovincialer Lochristi uitkomt, wil op een iets lager niveau met zijn vrienden voetballen.

Timothy Van de Wouwer werd vorig seizoen bij Oostnieuwkerke nog topschutter in eerste provinciale met 36 doelpunten. Ook dit seizoen speelt de spits, die al een paar jaar in Tielt woont, in eerste provinciale: bij Lochristi, dat momenteel tweede staat in de hoogste Oost-Vlaamse provinciale reeks. Van de Wouwer vond in het begin van het seizoen ook al een paar keer de weg naar de netten, maar de jongste maanden loopt het door een liesblessure wat minder.

Een echo deze week bracht een scheurtje van enkele millimeter aan het licht, waardoor de goalgetter nog een tijdje out is. Hij hoopt wel dit seizoen nog te kunnen aantreden, maar vond intussen ook al een nieuwe ploeg voor volgend seizoen. “Er waren tal van clubs uit West- en Oost-Vlaanderen geïnteresseerd en ik heb uiteindelijk gekozen voor Dosko Kanegem. Een voetballende ploeg die veel langs de flanken speelt en veel gevaar creëert: dat is me op het lijf geschreven.

Het is tijd om met mijn vrienden samen in een ploeg te spelen

Van topschutter in eerste provinciale vorig seizoen naar derde provinciale – of tweede, Kanegem maakt nog kans op promotie – het is een flinke stap naar beneden, maar Van de Wouwer heeft zo zijn redenen. “Drie trainingen per week zijn niet meer te combineren met mijn werk en gezin. En bij Kanegem ken ik haast de hele ploeg. Ik ben 32 jaar en ik vind het tijd om met mijn vrienden samen in een ploeg te spelen. Ik kan nog enkele jaren doorgaan en op het einde van mijn carrière keer ik nog terug naar KZ Dentergem, waar het voor mij allemaal begon.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.