Timon Vandoorne (U9 RC Bissegem): “Voetbal en muziek even leuk”

Timon Vandoorne. (Foto EDB)
Redactie KW

Timon Vandoorne (8) woont met zijn ouders Johnny Vandoorne, die vroeger minivoetbal speelde, Corine Duyck en zijn zus Emmeline in Bissegem. Hij gaat naar de lagere school Sint-Vincentius in Bissegem en zit in het derde leerjaar bij juf Stefanie. Timon voetbalt al van toen hij in het derde kleuter zat.

“Ik wou zo graag een balletje trappen en lopen vind ik ook leuk”, zegt de verdediger. “Als kleuter voetbalde ik altijd met de grotere kinderen op het gras bij mijn onthaalmoeder. Nu zit ik bij de U9 van RC Bissegem onder leiding van trainers Harald Quidousse en Matthias De Laender. Ze geven samen training en als we met te veel zijn, verdelen ze het veld. Het is tof om matchen te winnen, maar we leren ook veel bij als we verliezen.”

Naast voetballer is Timon ook muzikant. Hij gaat in Gullegem naar de muziekles en speelt trombone. “Dat is een schuiftrompet. Muziek en voetbal zijn even leuk. Mijn zus Emmeline speelt saxofoon en haar sport is volleybal. Mijn ouders volgen ons allebei op de voet. Als ik thuis voetbal, is mijn zus de keeper. Later wil ik politieagent worden en in mijn vrije tijd zal ik dan voetballen.” (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.