Tim Van den Bogaerde trekt met KM Torhout naar ex-ploeg Wervik

Tim Van Den Bogaerde kwam al eenmaal tot scoren voor KM © VDB
Redactie KW

KM Torhout trekt met een eerste driepunter op zak richting Eendracht Wervik. Voor Tim Van Den Bogaerde een fijn weerzien met de ploeg waar hij de voorbije vier seizoenen het mooie weer maakte. Bij KM loopt het voor de aanvallende middenvelder nog niet zoals verhoopt.

“Wonnen we niet in Kampenhout, dan waren we het niet waard om hogere ambities te koesteren”, stelt Tim Van den Bogaerde onomwonden na de eerste seizoenszege. “Eén van mijn ambities om Wervik te verlaten, was om hoger te spelen dan de voorbije seizoenen. Jammer dat het nu tegenslaat, maar ik hoop dat we zaterdag winnen. Achteraf blijf ik om te eten. Ik heb vier jaar in Wervik gevoetbald en ben er nog kind aan huis. We zijn in de beste verstandhouding uiteen gegaan. Al was voor mij de tijd rijp voor iets anders. Voor ik naar Wervik ging, speelde ik vier jaar in Meulebeke. Misschien staat er een houdbaarheidsdatum op mij.”

Zaterdag is de Rekkemnaar dus voor even terug langs de Virovioslaan. “Jammer dat het veld nog steeds dramatisch is, mede door omstandigheden. Voor ons is dat nadeliger, aangezien wij gewend zijn om te trainen op het kunstgras van de Velodroom.”

Tim Van Den Bogaerde, vorig seizoen uitgeroepen tot de op twee na beste speler in de derde amateurklasse, is dit seizoen één van de speerpunten bij het nieuwe KM. “Er is nog veel groeimarge. Vorige week heb ik de gemiddelde leeftijd van de ploeg berekend en kwam ik uit op 23 jaar. Vooraf kende ik niet veel jongens. Een paar spelers kunnen zeker een niveau hoger aan. Ik hoop toch dat we zo vlug mogelijk naar de hogere reeks kunnen terugkeren. Net daarom heb ik ook voor Torhout getekend. De club heeft nog groeimarge. De mogelijkheden en de accommodatie zijn er. De club is professioneler dan het niveau waar ze op dit moment zit. In de huidige situatie is het behoud nu de eerste betrachting, al is dat raar om te stellen in het jaar na een degradatie. Onrechtstreeks houd je daar toch rekening mee. We verloren onze eerste vijf wedstrijden, al werden we op geen enkel moment weggespeeld. En aan het einde van het seizoen liegt een rangschikking niet.”

Maar eerst dus de opdracht in Wervik tot een goed einde brengen. “Als Wervik speelt, zoals de voorbije vier jaar kan ik tegen de trainer zeggen hoe het zal gaan. In principe moeten we naar ginder trekken om te winnen. Voor de competitie startte, was de eindronde de betrachting. Als je dat ambieert, moet je nu ook durven stellen dat je naar ginder trekt om voor de overwinning te gaan. Op papier hebben we een sterkere ploeg, maar of dat op het veld zal blijken is iets anders.” (BV)