Ticketsysteem van Club Brugge werd even gehackt

Redactie KW

Supporters van het Turkse Besiktas konden zo tickets kopen in de vakken die voorzien zijn voor de Brugse fans.

Donderdag neemt Club Brugge in de heenwedstrijd van de 1/8ste finale van de Europa League in eigen huis om 19 uur op tegen Besiktas. Om te vermijden dat beide supportersgroepen vermengd zouden worden, nam Club maatregelen voor de ticketverkoop. Enkel geregistreerde fans konden één ticket per persoon kopen. Club liet zondagavond ook nog eens weten dat het absoluut verboden is om tickets door te verkopen. “Wie dat wel doet, riskeert een stadionverbod”, klonk het.

Gehackt

Toch liep het maandagavond even fout. “Club stelde vast dat de online ticketingdienst te kampen had met hackers”, laat men in Brugge weten. “Gedurende circa één uur werd de wedstrijd Club-Besiktas vrijgegeven voor iedereen en werden dus tickets aangekocht door niet-geregistreerde supporters. Om misbruik te vermijden zullen deze tickets gedeactiveerd worden, waardoor de personen die op foutieve wijze een ticket bemachtigd hebben geen toegang zullen krijgen tot het stadion.”

Zeventig journalisten

Momenteel kan niemand dan ook nog tickets aankopen voor deze wedstrijd. Pas deze middag om 12 uur gaat de verkoop opnieuw van start. Ook de Turkse media tekent donderdag massaal present voor deze wedstrijd. Club Brugge liet zaterdag al weten dat er al meer dan zeventig Turkse journalisten geaccrediteerd zijn.

(KPL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.