Thomas Meunier verwacht gevaarlijke wedstrijd: “Mogen Club zeker niet onderschatten”

Meunier startte zijn carrière in de lagere reeksen bij Virton, maar debuteerde bij Club op het hoogste niveau, werd er omgetoverd tot verdediger, proefde er van Europees voetbal en werd er ook Rode Duivel. © belga
Redactie KW

Voor Thomas Meunier betekent het duel van dinsdagavond met Paris Saint-Germain op bezoek bij Club Brugge op de derde speeldag in de Champions League een terugkeer naar de club waar het voor hem allemaal begon.

Meunier startte zijn carrière in de lagere reeksen bij Virton, maar debuteerde bij Club op het hoogste niveau, werd er omgetoverd tot verdediger, proefde er van Europees voetbal en werd er ook Rode Duivel. Na vijf seizoenen ruilde hij het Jan Breydelstadion in de zomer van 2016 in voor het Prinsenpark van PSG.

Voor Meunier is het niet de eerste keer dat hij terugkeert naar het Jan Breydelstadion. Op 14 november 2017 werkte hij er met de Rode Duivels al een oefeninterland tegen Japan (1-0) af. Toen kreeg hij applaus van de Brugse fans, deze keer verwacht hij niets speciaals. “Ik denk niet dat er een ontvangst zal zijn voor mij. De fans komen voor de wedstrijd Club tegen PSG, niet voor Thomas Meunier”, vertelde de Rode Duivel maandag.

Onder de indruk

De rechterflankverdediger volgt Club nog op de voet en is onder de indruk van hun prestaties. “Ik verwacht dan ook een gevaarlijke wedstrijd. Tegen Galatasaray had Club moeten winnen, tegen Real stonden ze 0-2 voor en had het in de tweede helft zelfs 0-3 kunnen worden. We mogen hen dus zeker niet onderschatten. Ze hebben goeie transfers gedaan en het gevaar komt een beetje van overal. Toch wordt het vooral opletten voor Hans Vanaken: je mag hem niet laten voetballen want hij kan het verschil maken.”

Meunier loopt ook duidelijk hoog op met coach Philippe Clement, die destijds nog assistent was van Michel Preud’homme. “Philippe maakt deel uit van een nieuwe generatie trainers, met moderne ideeën, zoals Tuchel, Guardiola. Zonder te willen vergelijken evenwel. Ze hebben allemaal een moderne visie op voetbal, ze zijn sterk op psychologisch vlak en communiceren goed. Clement heeft Waasland-Beveren naar de top vijf gehaald, is met Genk kampioen gespeeld en staat nu met Club eerste en in de Champions League. Hij heeft alles om een grote trainer te worden.”

Met zes op zes is PSG nu al mooi op weg naar de volgende ronde op het kampioenenbal. In de Champions League kregen ze dit seizoen nog geen enkel tegendoelpunt te slikken. “Een clean sheet is altijd onze prioriteit. Als we achterin de nul houden, dan winnen we, want we weten dat onze aanvallende spelers sowieso het verschil maken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.