Thomas Meunier en Jordan Lukaku starten mogelijk in de basis bij Rode Duivels

© BELGA
Redactie KW

De Rode Duivels hebben donderdag getraind op het veld van Woluwe-Zaventem in hun voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Andorra (zaterdag in Andorra la Vella) en Israël (volgende week dinsdag in het Koning Boudewijnstadion in Brussel).

Door blessureleed in de defensie zouden Thomas Meunier en Jordan Lukaku zaterdag wel eens in de basis kunnen starten, respectievelijk op de rechts- en linksback. “Hun belangrijkste taak is verdedigen”, zei bondscoach Marc Wilmots donderdag.

Wat ze bij hun club moeten doen, is niet mijn probleem

Lukaku en Meunier zijn twee van de vijf spelers in de selectie uit de Belgische eerste klasse. Beide backs rukken in de competitie graag mee op om hun steentje bij te dragen bij de aanval. “Bij de Rode Duivels is het hun taak om te verdedigen. Wat ze bij hun club moeten doen, is niet mijn probleem. Ze moeten leren in positie te blijven als ze spelen voor mij”, zegt Wilmots. “Ik wil geen oprukkende spelers als ze daardoor ruimte weggeven. We moeten ze dus afremmen, maar daar hebben we de afgelopen dagen hard op getraind.”

Thomas Meunier en Jordan Lukaku starten mogelijk in de basis bij Rode Duivels
© BELGA

Thomas Meunier verscheen na de training met ijs op zijn rechterknie voor de persbabbel. “Dat is preventief, mijn knie is nog niet helemaal soepel. Na drie maanden is mijn spiermassa nog niet hetzelfde als in mijn linkerknie. Maar het is geen risico als ik voetbal en het hindert me ook niet tijdens de wedstrijden”, aldus de rechtsachter van Club Brugge. “Als ik speel is het als verdediger mijn eerste taak om geen doelpunten te slikken. Dat hamert de coach er echt in. Ik mag de flank aflopen, maar daarvoor moet ik het juiste moment kiezen”, aldus Meunier. “Defensief staan we sterk en dat is het belangrijkste. We slikken zelden doelpunten, dat toont dat we constant en gedisciplineerd zijn.”

Op de rechtsachter moet Meunier de concurrentie aangaan met Toby Alderweireld en Luis Pedro Cavanda. Door de blessures van Vermaelen, Kompany en Denayer is de kans wel reëel dat hij start. “Om aanspraak te maken op een basisplaats, moet ik nog een stap zetten. Alderweireld heeft meer ervaring en speelde in sterkere competities en ploegen.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.