Thomas Depoorter (KM Torhout) over zijn stap terug naar KSV Diksmuide

Ook na anderhalve week blijft de degradatie moeilijk verteerbaar. Niet enkel bij trainers en bestuur, maar ook bij de spelers. Zo ook bij afscheidnemend kapitein Thomas Depoorter die straks naar KSV Diksmuide trekt.

Thomas Depoorter degradeerde met Torhout naar derde amateurklasse, maar gaat volgend seizoen zelfs op provinciaal niveau spelen.” © VDB

“Het is nog altijd jammer, maar ik denk dat we een heel seizoen achter de feiten hebben gelopen”, opent de kapitein die na negen jaar afscheid neemt van KM. “We hebben nog een heel mooie remonte gemaakt, maar gaven het in de laatste twee wedstrijden uit handen. Ik heb een goede week gehad om alles te laten bezinken. Het was natuurlijk niet tof en jammer dat het op die manier moest aflopen, maar ik zal vooral de mooie momenten onthouden. Uiteindelijk had ik negen seizoenen heel veel plezier bij KM. Het enige jammerlijke is dat we in 2017 en dit seizoen weinig punten haalden. Voor de rest heb ik altijd mooie momenten gehad en die zal ik dan ook zeker onthouden.”

Bij KM wierp de Zedelgemnaar zich de laatste jaren op tot kapitein en boegbeeld. “In het begin was Dieter Yde kapitein en daarna Klaas Devriendt. Naast het veld nam ik ook altijd enkele taken op mij. Dat zat altijd in mij. De voetbalquiz en cocktailbar organiseerden we ook steevast met ons drie. Daarna Klaas en ik. Dit seizoen was het vooral ik. Dat waren ook mooie evenementen voor de club. Als speler heb ik in al die jaren vooral meer ervaring opgedaan. Ik denk dat ik uiteindelijk bijna alles gespeeld heb als ik fit was.”

Maar vanaf volgend seizoen breit de verdediger een nieuw hoofdstuk aan zijn voetballoopbaan bij KSV Diksmuide. “Maar sowieso blijf ik Torhout volgen en ik zal ook veel mensen blijven horen en zien. Ik had misschien eens nood aan een nieuwe uitdaging. Ik ken trainer Frank Claeys, Klaas Devriendt, Tom Vandenbussche gaat ook naar daar en ik ken er nog een aantal spelers. Die keuze lag in het begin moeilijk. Ik amuseerde me er, maar de sportieve resultaten gaven ook een doorslag. Het project van Diksmuide spreekt me vooral aan. Bij het eerste gesprek had ik meteen een goed gevoel. Ik wilde er dan ook in mee stappen. Al twijfelde ik aanvankelijk, want Torhout blijft een ploeg waar ik graag zit. Ik had ook nog een gesprek met KM, maar uiteindelijk besliste ik dan om in het Diksmuidse project te stappen. Ik ben altijd eerlijk geweest en ik heb nog gepraat met de voorzitter en trainer. Dat is correct en eerlijk verlopen.”

“Sportief is het in eerste instantie een stap terug, maar ik geloof erin. Met tijd moet het toch minstens eerste provinciale worden en dan zien we wel wat de ambities worden”, besluit Thomas, die op een gerechtsdeurwaarderskantoor werkt. (BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.