Thijs Jonckheere (SK Eernegem) stopt met voetballen

Thijs Jonckheere speelde onlangs zijn laatste wedstrijd voor SK Eernegem.
Redactie KW

Thijs Jonckheere speelde onlangs zijn laatste wedstrijd voor SK Eernegem. De verdediger stopt met voetballen. De combinatie werk-voetbal is niet langer haalbaar. “Ik ben tevreden hoe mijn carrière verlopen is.”

“Ik werk in Antwerpen en vertrek ‘s morgens vrij vroeg. ‘s Avonds kan ik het dan ook moeilijker opbrengen om nog te trainen”, geeft Thijs Jonckheere uitleg bij zijn keuze. “We hadden een fantastische groep. Ik kende heel veel mooie momenten. De periode in het eerste elftal bij KV Oostende onthoud ik zeker en vast. Ik speelde er een tijdje samen met mijn broer. Dat was uniek. Na de overstap naar SK Eernegem met Kurt Bataille kenden we twee heel mooie jaren. Na de heenronde stonden we zelfs nog tweede. Ook al kenden we soms mindere resultaten, we hadden altijd een heel goede groep. Er heerste altijd een fantastische sfeer bij een fantastische ploeg in een heel goede accommodatie.”

Die goede sfeer hield het team ook dit seizoen recht. “Zonder die goede sfeer zou het ook niet meer te doen zijn om het tot het einde te volbrengen.”

Ondanks het afscheid als actief voetballer zal de Oostendenaar nog wel geregeld eens tegen een balletje trappen. “Dat zal er zeker blijven inzitten. Ik zal ook nog geregeld naar KV Oostende kijken als mijn broer speelt. Het voetbal zal nooit verdwijnen. Ik ga sowieso ook driemaal per week lopen.”

Uiteindelijk kan Thijs terugblikken op een mooie voetballoopbaan. “Ik heb tot mijn zestiende bij de jeugd van Club Brugge gespeeld. Dan trok ik naar KV Oostende waar ik via de jeugd doorgroeide tot de beloften en eerste ploeg. Na twee jaar bij het eerste elftal trok ik naar SK Eernegem. Dat ik nooit het talent van mijn broer had, werd me al heel snel duidelijk. Ik heb ook voor school en niet vol voor het voetbal gekozen.”

“Ik ben dus tevreden hoe het gelopen is, al liep het door het werk de laatste twee jaren wat moeilijker. Ik voelde dat ik er niet meer het volle potentieel uit kon halen. Dan verkoos ik ook om te stoppen in plaats van aan te modderen. Maar uiteraard sluit ik met een tevreden gevoel af, ook naar SK Eernegem toe. Ze zijn altijd correct geweest en we wensen elkaar dan ook het beste.” (BV)