Thibo Somers wint Gouden Schoen van Cercle Brugge

© ACR
Redactie KW

Vriendenkring d’Echte, een supportersvereniging van Cercle Brugge, hield ook dit seizoen een traditionele Pop-Poll. Thibo Somers wint de Gouden Schoen.

Zoals steeds gebeurde de stemming door de supporters in twee rondes. De tweede stemronde is normaal altijd tijdens de laatste speeldag van de competitie, maar door de coronacrisis konden de fans dit keer online hun stem uitbrengen. Thibo Somers, een jeugdspeler van Cercle die het tot in het eerste elftal bracht, kreeg voldoende stemmen om de eindlaureaat te worden. Hij wint de 48ste Pop-Poll van d’Echte, ook wel de Gouden Schoen van Cercle genoemd.

“Alles geven”

Somers haalde het met 793 stemmen voor Giulian Biancone, Stef Peeters, Kevin Hoggas en Kylian Hazard. “Het is mooi dat de supporters mij op die manier een warm hart toedragen. Zowel op training als tijdens de wedstrijden probeer ik alles te geven”, zegt de 21-jarige voetballer uit Zuienkerke. De trofee zal op een latere datum officieel overhandigd worden.

Dit was de top vijf na de eerste stemronde met Nieuwjaar: Peeters, Biancone, Somers, Hazard, Dekuyper. En dit na de tweede stemronde: Somers, Biancone, Peeters, Hoggas, Chatziisais.

Klinkende namen

Paul Nardi, Xavier Mercier, Yvan Yagan, Mathieu Maertens en Olivier Werner wonnen de vijf seizoenen ervoor de Gouden Schoen van d’Echte. Op die erelijst te staan verder klinkende namen zoals Morten Olsen, Josip Weber, Dorinel Munteanu, Dirk Beheydt, Jules Verriest, Geert Broeckaert en Kalusha Bwalya. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier