Tessa Wullaert scoort twee keer in evenveel minuten voor Wolfsburg

Red Flame Tessa Wullaert heeft woensdag in het Champions League-duel tegen Fiorentina twee keer gescoord in evenveel minuten.

Het werd uiteindelijk 3-3. Doordat Wolfsburg de heenwedstrijd al met 0-4 won, gaat de Duitse club door naar de kwartfinales.

Ilaria Mauro opende al na twee minuten spelen de score voor de uitploeg. Op aangeven van Alia Guagni duwde ze de 0-1 tegen de netten. Rond het halfuur kreeg Wolfsburg een penalty toebedeeld, nadat Elisa Bartoli een fout maakte op Alexandra Popp. Onze landgenote Tessa Wullaert mocht het daarop vanop de stip proberen. Ze schoot de bal eerst op de paal, maar kon op de rebound toch gelijkmaken. Nog geen twee minuten later was het alweer Wullaert die scoorde, ditmaal op aangeven van Anna Blasse. Danzij dat doelpunt kon Wolfsburg met 2-1 gaan rusten.

In de tweede helft konden de dames van Fiorentina nog twee maal scoren. De jonge Precellia Rinaldi zette de bordjes terug gelijk. Daarop zette de ingevallen Sara Bjork Gunnarsdottir van Wolfsburg de 3-2 op het bord. In de 81e minuut pikte Elli Brazil nog een doelpuntje mee voor Fiorentina. Wullaert stond 58 minuten op het veld.