Tessa Wullaert leert meisjes shotten bij Fusion Academy

Tessa Wullaert was aanwezig voor de eerste stagedag van Fusion Academy. © (Foto FRO)
Redactie KW

Meisjes en vrouwen zijn absoluut niet meer weg te denken uit onze huidige voetbalsport. En gelukkig maar! Meer en meer meisjes in Vlaanderen staan hun voetbalmannetje op en naast het terrein.

Vanaf 2021 werkt Fusion Academy mee aan het actieplan “The World At Our Feet” om het vrouwenvoetbal op de kaart zetten. De club organiseerde een Futbalista festival voor meisjes van 5 tot 12 jaar en is ook geselecteerd als één van de 40 trainingscentra door de Belgische Voetbalbond, Voetbal Vlaanderen en UEFA als UEFA Disney Playmakers.

Bovendien werd Fusion Academy Oostende uit meer dan 160 Belgische clubs gekozen om, met steun van ING en de Red Flames, het meisjesvoetbal in België te promoten. De club van geel en zwart is de enige West-Vlaamse club die deze week mocht uitpakken met een voetbalstage voor meisjes, in aanwezigheid van de drievoudige winnares van de gouden schoen, Tessa Wullaert. Uiteraard was dat een enorme stimulans voor de deelnemers. (FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten