Tessa Wullaert keert naar RSC Anderlecht terug

© (Foto Belga)
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Tessa Wullaert keert naar RSC Anderlecht terug. Dat maakte paarswit maandag bekend. Dinsdag wordt de drievoudige Gouden Schoen voorgesteld in Neerpede.

Ze weigerde afgelopen dagen halsstarrig te bevestigen vóór Anderlecht haar komst officialiseerde en noemde tot de laatste dag Atletico Madrid ook nog een mogelijkheid. Maar de overgang is dus wel degelijk rond: Tessa Wullaert, aanvoerder van de Red Flames en drie maal Gouden Schoen, ruilt Manchester City voor het ambitieuze Anderlecht. De Wielsbeekse voetbalde in het seizoen 2012-2013 al voor de vrouwen van paars-wit en trok na twee jaar Standard in 2015 naar de Duitse topclub Wolfsburg, waarmee ze kampioen speelde, twee keer de beker won én de Champions League-finale speelde. In de zomer van 2018 verhuisde Wullaert, die ook nog voor Zulte Waregem speelde, naar Manchester City. De beoogde Engelse titel won ze er niet, al was Manchester City er bij de stopzetting van de competitie dit jaar wel heel dicht bij. Ze pakte met City wel twee Engelse cups.

Afgelopen seizoen verzeilde ze meer dan haar lief was op de bank – “De coach geeft liever de voorkeur aan Engelse speelsters” – waarop ze besloot haar contract met de club niet te verlengen. Naast Atletico Madrid en PSV bood zich ook een Chinese club aan, maar Wullaert, die sedert de lockdown in Stasegem samenwoont met haar vriend Mathias Deveugele (Zwevegem Sport), koos dus minder voor het geld dan wel voor een meer familiaal leven. “Wat ik toch meer en meer miste”. Een nieuwe Belgische titel met Anderlecht en kwalificatie voor het EK 21, verschoven naar 2022, zijn nu haar nieuwe doelen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.