Tessa Wullaert en Standard Fémina stap dichter bij titel in BeNe League

Redactie KW

Leider Standard won vrijdagavond met 0-2 op het veld van eerste achtervolger Ajax. Tessa Wullaert scoorde in het slotkwartier de bevrijdende 0-2.

Standard Fémina verzekerde zich drie weken geleden al van de Belgische titel, maar wil in het laatste seizoen van de BeNe League maar wat graag ook dié titel pakken. En vrijdagavond zette het daarvoor een grote stap in de goede richting door eerste achtervolger Ajax in eigen huis te gaan kloppen. Het werd 0-2, met doelpunten van Maud Coutereels op slag van rust en Tessa Wullaert, woonachtig in Wielsbeke en een van de smaakmakers van de Rouches, een kwartier voor tijd.

Met nog vijf speeldagen te gaan telt Standard nu zes punten meer dan Ajax, dat zelfs een match meer gespeeld heeft. De enige overgebleven concurrent lijkt nog uittredend kampioen Twente, dat vijf punten minder telt. Eind april staat in Luik de onderlinge confrontatie op het programma, allicht zal die wedstrijd richtinggevend zijn wie straks de laatste titel pakt in de BeNe League. (CDW)