Tessa Wullaert en Diede Lemey genomineerd voor ‘vrouwelijke’ Gouden Schoen

Diede Lemey uit Aarsele houdt de netten schoon bij RSC Anderlecht. (Foto Belga) © BELGA
Redactie KW

Wat de Gouden Schoen is bij de heren, moet het Sparkle Event worden bij de dames. Op vrijdag 29 mei worden in Oostende voor het eerst de beste speelster, belofte en doelvrouw van het jaar gekozen. En de West-Vlaamse voetbalsters maken daar zeker kans.

Het Sparkle Event is een organisatie van de ‘Belgian Football Coaches’, de Liga Vrouwenvoetbal en de stad Oostende. Het event vindt dan ook plaats op het Oostendse stadhuis, dit op vrijdagavond 29 mei.

Er worden in drie categorieën prijzen uitgereikt. In twee daarvan is er ook een West-Vlaamse kandidate. Tessa Wullaert (Sint-Baafs-Vijve), die straks kampioen Standard Luik verlaat, is misschien wel favoriete om speelster van het jaar te worden. Zij krijgt concurrentie van Anneleen Segers (E. Aalst) en Laura Gorniak (Bergen). De winnares krijgt de eerste Sparkle overhandigd.

Doelvrouw Anderlecht

Ook de beste doelvrouw wordt gefêteerd. De jury kiest daar uit de Aarseelse Diede Lemey (RSC Anderlecht), Nicky Evrart (AA Gent) en Sofie Van Houtven (OH Leuven).

Ten slotte is er ook nog de belofte van het jaar, waarbij Julie Biesmans (Standard), Isabelle Iliano (AA Gent) en Elke Van Gorp (SK Lierse) de kandidaten zijn.

(WVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.