Terugmatch op VVO zal beslissen over promotie

Thuisploeg SK Spermalie kon de VVO-defensie twee keer verschalken na een stilligende bal. © FR

De heenmatch van de halve finale tussen SK Spermalie en VV Oostduinkerke was geen al te hoogstaande wedstrijd. Na de rust scoorde de thuisploeg twee doelpunten op stilstaande fase en het zag er even benard uit voor de bezoekers. Tien minuten voor tijd, ging SKS-keeper Milh, heel even in de fout en de ervaren VVO-kapitein, Joren Vanlerberghe, was er als de kippen bij om binnen te duwen. SK Spermalie 2-1 VV Oostduinkerke. Het kan woensdagavond om 20u nog alle kanten uit!

De wedstrijd begon met een open kans voor de thuisploeg, Sven Derycke knalde bal, van dichtbij tegen de paal. Onmiddellijk was er gevaar aan de overkant, maar SKS-doelman Milh ging goed plaat op de center van Verhelst. De bezoekers drukten door. Devloo kopte een vrijschop van Verhelst binnen. Het feest ging niet door wegens buitenspel. Na actie van Craeye kon Verhelst besluiten maar Jooris haalde de bal van de lijn. De thuisploeg kon af en toe counteren maar het meest gevaar kwam toch van de groengelen. Vijf minuten voor de rust devieerde Craeye een center van Verhelst, knap gedaan maar nipt voorlangs.

De terugmatch op VV Oostduinkerke, volgende woensdag, wordt allesbepalend.
De terugmatch op VV Oostduinkerke, volgende woensdag, wordt allesbepalend.© FR

Belangrijke uitgoal

Ook na de rust bleven de bezoekers het initiatief nemen. Boone schoot nipt over en een poging van Vanlerberghe werd afgeblokt. De thuisploeg schakelde meestal snel over en dat leverde na een uur een hoekschop op. De bal werd niet goed weggewerkt door de VVO-defensie en Gianni Raes kon tussen een bos van benen, laag binnen knallen, 1-0. VVO zette onmiddellijk een tandje bij. Na vrijschop van Boone moest Milh in twee keer redding brengen. Na dieptepas van Goes kon Sarrazijn een inworp afdwingen, dicht bij de doellijn. Voor Livio Proot is het een koud kunstje om de bal tot aan het penaltypunt te gooien. De VVO-defensie was niet wakker en Sven Derycke verdubbelde de score, 2-0.

VVO moest uit zijn pijp komen en deed dat ook. Craeye en Boone hadden de aansluitingstreffer aan de voet maar SKS en keeper Jason Milh bleven overeind. Tien minuten voor tijd liep het toch fout. Na vrijschop van Verhelst, loste Milh de bal heel even en Vanlerberghe kon toeslaan: 2-1. Na de aansluitingstreffer probeerden beide teams wel nog, maar gescoord werd er niet meer.

“Alles nog mogelijk”

“Ik was ontgoocheld omdat we ons twee keer lieten verrassen op stilstaande fases, waarvoor ik iedereen verwittigd had,” zuchtte VVO-trainer Bataille na de wedstrijd. “We creëerden ook de meeste kansen maar vergaten die af te werken. Gelukkig werden we terecht beloond met een late tegentreffer, waardoor we al onze kansen bewaren om door te gaan naar de finale. We zijn er nog niet. Alles is nog mogelijk.”

Trainer Stef Vanwelsenaers, tijdelijk vervanger voor Glenn Decaesstecker, blijft optimist. “Thuis winnen tegen favoriet VVO is mooi en ik blijf geloven dat we ook in Oostduinkerke kunnen scoren. Zij creëerden op de power meer kansen, maar wij combineerden beter. Het kan nog alle kanten uit. Ik geloof dat SK Spermalie eerste provinciale waard is!” (FRO)

SK Spermalie 2-1 VV Oostduinkerke

Doelpunten: 57’Raes (1-0), 60′ Derycke (2-0), 77′ Vanlerberghe (2-1)

SK SPER: Milh, Goes, Derycke, Proot, Sarrazijn, Ardaen, Cordier, Vandekerckhove, Anseeuw, Raes, Jooris

VVO: Sneyaert, Arnaert, Dedrie, Vanhoutte, Vanlerberghe, Craeye, Verhelst, Robin Boone, Rondelez, Hatse, Devloo

Vervangingen: Dedrie (Arne Boone) ; Verhelst (Devliegher)

Geel:: Goes, Derycke en Proot (SK Sper) – Vanlerberghe, Craeye en Verhelst (VVO)