Terugblik in cijfers op zege van de Rode Duivels tegen Finland

© (Foto BELGA)
© (Foto BELGA)

Een terugblik in cijfers op de 2-0 overwinning van de Rode Duivels tegen Finland, maandagavond in Sint-Petersburg in de derde groepsmatch van het EK voetbal:

1 : Het is de eerste keer in zes EK-deelnames dat België erin slaagt zijn drie eerste wedstrijden te winnen. Dat lukte ook al op de WK’s van 2014 en 2081.

2 : In het andere duel in groep B won Denemarken maandag met ruime 4-1 cijfers van Rusland. De Denen zijn het eerste land in de EK-geschiedenis die zich plaatsen voor de tweede ronde na hun eerste twee wedstrijden te hebben verloren.

3 : Kevin De Bruyne, Axel Witsel en Eden Hazard, tegen Finland nochtans allen voor het eerst titularis op dit EK, liepen het meeste kilometers van alle Duivels. Eden Hazard was verrassend de koploper met 10,82 km, op dichte afstand gevolgd door Witsel (10,78 km) en De Bruyne (10,71 km).

7 : Het aantal schoten op doel van de Duivels, op een totaal van 17 pogingen. Romelu Lukaku en Eden Hazard waren het meest doelgericht met elk 4 pogingen, waarvan telkens 2 op doel. Ter vergelijking: Finland schoot slechts 1 keer op doel.

9 : Het aantal passes voor een schot, waarvan maandag twee beslissende, door Kevin De Bruyne sinds het begin van het toernooi. Geen enkele speler deed al beter. De Bruyne speelde dit EK nochtans nog maar 134 minuten, op een totaal van 270.

63 : Het aantal doelpunten van Romelu Lukaku bij de Rode Duivels. De spits deelt met 3 doelpunten momenteel de leiding in de topschuttersstand van het EK met de Nederlander Georginio Wijnaldum, de Portugees Cristiano Ronaldo en de Tsjech Patrik Schick.

33 : Het aantal wedstrijden op een rij waarbij de Duivels de weg naar de netten vonden. Het laatste duel waarin ze niet konden scoren was de met 1-0 verloren halve finale van het WK van 2018 in Rusland tegen Frankrijk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.