Tempo Overijse te sterk voor Torhout KM

Tibo Andries scoorde vor Torhout. © foto JS

Torhout KM heeft geen vervolg kunnen breien aan zijn uitoverwinning van vorig weekend. Tempo Overijse bleek met 1-3 te sterk. De bezoekers waren al voor de rust de betere ploeg en bekroonden hun overwicht in het begin van de tweede helft. KM bracht de spanning nog even terug maar moest uiteindelijk in de nederlaag berusten.

KM moest het doen zonder Vandelannoite (scheurtje tussen de ribben) en Neu (gekneusde ribben), de mannen die vorig weekend goed waren voor twee van de vier Torhoutse doelpunten. Ook Kostyrka (niet wedstrijdfit) en Hollevoet (adductor) waren nog niet speelklaar.

Een vroege waarschuwing van de bezoekers, na een hoekschop vanop links. Ampe ging onder de bal door maar de bal schampte het hoofd van Van Dyck die dus geen richting kon geven aan zijn kopbal. Nadien kwamen er weinig kansen maar de bezoekers waren toch dreigender. Rond het halfuur leek KM te dreigen maar dezefde Van Dyck torpedeerde Coppin op 25 meter van het doel en zo kon de drie tegen drie niet uitgespeeld worden. Drie minuten voor rust was er op voorzet van Vanysacker een kansje voor Andries die naast mikte.

Na rust leek Ampe geklopt, de bal ging hem voorbij maar was de bal voorlangs gegaan of over de lijn ? Ballegeer beroerde in elk geval met de hand de bal een metertje voor de lijn. Penalty en rood voor Ballegeer, Joren Dehond trapte de elfmeter binnen (0-1). Nauwelijks drie minuten later was het Delorge die een potje heen en weer in de kleine rechthoek afstrafte (0-2). De bezoekers zagen nog een owngoal van Vermeulen afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel. Ondanks de numerieke minderheid probeerde KM aan te vallen. Eigenaardig genoeg bleek KM dreigender met tien dan met elf. Andries kopte zowaar een hoekschop aan de tweede paal binnen (1-2). De spanning hield goed vijf minuten aan. Toen kon Van Eyck een actie die hijzelf niet zo zuiver had opgezet simpel afronden (1-3). Doelman De Vriendt hield nog een goeie poging van Andries uit de hoek of we hadden nog vijf spannende slotminuten gekregen, en Andries kwam één minuut voor tijd opnieuw dicht bij een tweede aansluitingstreffer. Nu bleef het bij 1-3.

Torhout KM: Ampe, Vermeulen, Ballegeer, Seron, Cathenis, Simoens, Vanysacker (67′ Couwyzer), Desitter, Vanhaecke, Coppin (67′ Margo), Andries.

Doelpunten : 49′ Dehond (pen.) 0-1, 52′ Delorge 0-2, 71′ Andries (1-2), 77′ Van Eyck 1-3.

Rode kaart : 49′ Ballegeer.