Tegenslag houdt Racing Waregem van puntenwinst

Tom Denoulet. © VDB
Redactie KW

Racing Waregem verloor zondag met 1-3 van Kortemark.

Het was uitkijken hoe Racing Waregem het vertrek van veertien basisspelers zou verteren tegen Kortemark. De basisspelers Ameye, Driessens, Vandemaele, Desmet, Denoulet en Weynants namen daarin de youngsters Anckaert, Pierrot Deprez, Coussaert, Depraetere en Lams op sleeptouw. Racing Waregem speelde met erg veel inzet en Driessens kwam in de openingsminuten dicht bij een voorsprong. Toen de ref liet doorspelen na duidelijk buitenspel bracht Dumoulin Kortemark voor. Daarna was het al Racing Waregem wat de klok sloeg. Denoulet en Lams mikten nipt naast en na een erg knappe aanval strandde Lams op de keeper. Het zat Racing Waregem echt niet mee, want daarna trof Lams de paal en Denoulet zelfs de paal en de lat.

“Wij scoorden een buitenspeldoelpunt en in principe moeten wij hier bij de rust minstens met 3-1 achterstaan”, gaven de bestuursleden van Kortemark tijdens de pauze toe. “Wij zijn echt verbaasd over het vloeiende voetbal dat die jonge mannen hier op de mat legden.”

Staande ovatie van de supporters

Vlak na de pauze mikte Weynants een assist van Ameye voorlangs. Daarna zagen wij de enig uitgespeelde aanval van Kortemark, besloten met een schot van Dejonckheere, maar Anckaert redde knap. Vlak daarop draaide Boucherim zich mooi vrij en hij knalde in de winkelhaak. Een doelpunt dat echt uit de lucht viel. Boucherim deed dat daarna nog eens over. Na een corner van Desmet kopte Ameye door en Weynants scoorde. Ameye zag nog een poging van de lijn gehaald door Stijn Verschaeve. Racing Waregem zag zijn inzet en zijn bij momenten vloeiend voetbal niet beloond met punten, maar het kreeg wel een staande ovatie van de supporters.

“Wij kunnen niet anders dan ontgoocheld zijn over het resultaat, maar wij speelden wel een erg goeie wedstrijd”, merkte doelman Sander Anckaert terecht op. “Geen rancune tegen de spelers die vertrokken zijn. Enkel de toekomst telt nu. Wij zullen met de groep hard werken en er alles aan doen om de Rassing in eerste provinciale te houden!”

Onder de toeschouwers ook de ex-spelers Versyp en Moerman en die kozen de kant van de veertien vertrekkers. “Wij snappen de houding niet van het bestuur dat zoveel kwaliteit liet vertrekken.”

“Geen rancune tegen de spelers die vertrokken zijn. Enkel de toekomst telt nu”

“Deze jonge ploeg speelde met erg veel inzet. Het geluk was jammer genoeg volledig aan de kant van Kortemark, dat mocht scoren uit duidelijke buitenspelpositie, terwijl de Rassing pech kende met drie pogingen die op het doelhout strandden. Wij verdienden een voorsprong bij de rust en dat zou een ideale stimulans betekend hebben. Met twee knappe goals waarop doelman Anckaert kansloos was, werd ons lot jammer genoeg bezegeld. Kortemark versierde welgeteld één uitgespeelde kans en Anckaert redde knap. 1-3 is een veel te zwaar verdict”, oordeelde Claude Desmet.

Ivan Defrene en Roger Dedeken stonden na de match nog even na te kaarten. “Jammer voor de inzet van alle spelers, maar wij verdienden zeker niet te verliezen. Bij de rust moeten wij altijd voor staan, maar zat allemaal tegen bij de afwerking. Wat de spelers hier toonden, is erg hoopvol, maar of dat voldoende zal zijn om in eerste provinciale te blijven? Aan de andere kant zal het wel eens mee zitten ook zeker!”

Wij spotten ook even één van de veertien spelers, die de ploeg verlieten… Blijkbaar staat de deur voor hem nog altijd op een kier, maar hij was niet te strikken voor een reactie en hij vroeg ook nadrukkelijk om zijn naam niet te vermelden.

(IVD)

DOELPUNTEN: 4’Dumoulin 0-1, 63′ en 74’Boucherim 0-2 en 0-3, 80’Weynants 1-3

RACING WAREGEM: Anckaert, Vandemaele, Ameye, Denoulet, Weynants, Driessens, Deprez(81’Defoor), Coussaert(65’Moenens), Depraetere, Lams, Desmet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier