T2 Roel Verstraete ruilt NS Heule voor buur RC Bissegem

Roel Verstraete was acht seizoen T2 bij NS Heule (Foto TG)©TG4
Roel Verstraete was acht seizoen T2 bij NS Heule (Foto TG)©TG4
Redactie KW

Roel Verstraete, in twee periodes acht seizoenen als T2 aan het werk bij NS Heule, gaat volgend seizoen aan de slag bij buur RC Bissegem. “Racing heeft meer ambitie dan Noordstar en ook de vernieuwde samenwerking met Claude De Weirdt zint me wel”, legt de 61-jarige Heulenaar zijn overstap uit.

In een vroeger leven was Roel Verstraete als speler een van de sterkhouders van het toenmalige SK Gullegem. “Op mijn zeventiende kwam ik in de eerste ploeg”, blikt de Heulenaar terug op zijn spelerscarrière. “Achttien jaar later, op mijn 35ste, zou ik de voetbalschoenen aan de haak hangen. Uitgezonderd één seizoen Club Roeselare, droeg ik altijd het rood-witte truitje van SK Gullegem.”

Roel maakte zelfs als T2 de opgang mee van het nieuwe FC Gullegem. “Samen met Dirk Azou, waar ik destijds nog mee samenspeelde, kwam ik aan het sportieve roer. Toen in eerste provinciale. Met twee titels forceerden we de promotie naar derde klasse. Maar aan alles komt een einde. Toen Pascal De Vreese Dirk Azou kwam vervangen, bracht hij zijn luitenanten mee, en toen mocht ik opkrassen. Een harde noot om te kraken, want Gullegem was de ploeg van mijn hart.”

Als Vrienden uit elkaar

Na acht seizoenen NS Heule, in twee periodes, koos Roel Verstraete om volgend seizoen bij de blauw-witte buren van RC Bissegem aan de slag te gaan. “We gaan als vrienden uit elkaar”, zegt Roel “Met het vernieuwde bestuur had ik geen problemen. Jurgen Lammertyn en Christoph Bertier werken hard, maar Racing heeft nu eenmaal meer ambitie dan Noordstar. En ook de vernieuwde samenwerking met Claude De Weirdt zint me wel. Met Claude heb ik bij Heule samengewerkt en dat klikte. Trouwens, met geen enkele trainer met wie ik samenwerkte, heb ik problemen gehad. Ik ben ook geen moeilijke jongen, ken mijn plaats. Ook met Frank Neve heb ik de jongste twee seizoenen bij Heule een goede tijd gehad. Op sportief vlak haalden we alles uit de kast. Omdat Frank gewoon was om in de nationale reeksen aan de slag te gaan, had hij het moeilijk met de mentaliteit die in de provinciale reeksen heerst, en was hij niet bereid om er een derde seizoen aan toe te voegen.”

Lat hoger

Bij RC Bissegem ligt de lat een heel stuk hoger dan bij NS Heule. “Gezonde ambitie kan nooit kwaad”, reageert Roel Verstraete. “Maar met ambitie alleen word je nog geen kampioen. Meedoen voor de prijzen, dat moet kunnen. Tenslotte werd de kern behouden, versterkt met een drietal aanwinsten. Maar SV Kortrijk, Ingelmunster en Dosko Beveren worden kwaaie concurrenten. In ieder geval, nadat we meerdere maanden in ons kot bleven, snakken we meer dan ooit naar voetbal. De competitie kan niet snel genoeg herbeginnen.”

(Fonzie)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier