T2 Nigel Smith krijgt de bons bij Torhout KM

Nigel Smith. © JS
Redactie KW

Torhout KM heeft zijn T2 Nigel Smith ontslagen. De voormalige middenvelder van SK Torhout en nadien fusieploeg KM Torhout was sedert drie jaar aan de slag als T2.

De Brit werkte eerst samen met Allan Deschodt, nam na diens ontslag een kleine drie weken over als interim-trainer, maar zette zelf de stap terug toen KM voor Bruno Debo als opvolger koos. Smith zei toen letterlijk: “T2 is de ideale job voor mij, als het kan wil ik bij Torhout die rol vervullen tot mijn voetbalpensioen“. Dit seizoen werd hij samen met de nieuwe keeperstrainer Dimitri Verhulst de assistent van Didier Degomme.

Er waren al een paar weken ongenoegen bij het jeugdbestuur van Torhout KM dat zelf eerder vorige week beslist had dat ze niet meer wilden samenwerken met Smith. Jeugdmanager Kris Defreyne had voor die beslissing gekozen. De visie over jeugdwerking en doorstroming was niet gelijklopend.

Voorzitter Dick D’Hoore: “Er is niet één feit dat tot het ontslag van Smith heeft veroorzaakt. Ik vind het erg vervelend en spijtig, want ik ken Nigel al mijn ganse voetbalcarrière. Hij is een aimabel en sympathieke mens. Meer dan drie jaar terug werd hij aangetrokken als T2. Dat de samenwerking met het jeugdbestuur eerder was gestopt, ben ik pas recent te weten gekomen. Ook de samenwerking naar de eerste ploeg, zijn rol naast Didier Degomme en in de trainersstaf, was niet meer wat we ervan hadden verwacht. Het jeugdbestuur heeft in feite gewacht tot we een beslissing namen in verband met zijn rol bij de eerste ploeg om ons zelf in te lichten. Als je met tien aan tafel zit én één iemand neemt een totaal tegengesteld standpunt in dan is het niet zo dat je die negen zal ontslaan. Nigel nam een heel specifiek standpunt in over tal van situaties en besefte niet dat hij werkelijk alleen stond met zijn ideeën. Na overleg met de ondervoorzitters Nico Vermeersch en Johan Bossuyt heb ik de beslissing genomen om over te gaan tot het ontslag van Nigel. Het is mijn verantwoordelijkheid dus. Ik zal dit dinsdagavond op de beheerraad nader toelichten.”

D’Hoore beklemtoonde ook dat noch Kris Defreyne, noch Frank Claeys (verantwoordelijke U16 tot beloften), noch Didier Degomme aan de basis liggen van het ontslag, het is een optelling van situaties geweest. Zijn opvolger komt alvast niet uit de jeugd of de huidige trainersstaf, de rol van Frank Claeys blijft dus dezelfde. Volgens D’Hoore wordt het een externe figuur. De voorzitter vertrekt woensdag voor twee weken naar het buitenland en zal na terugkeer stappen ondernemen.

Nigel Smith is al wekenlang telefonisch niet bereikbaar en kon ook nu niet worden bereikt voor een reactie.

(DACH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier