https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

T1 Tim Langeraet loodst Dosko Beveren (3C) naar 9 op 9: “Reeks is veel versterkt, maar titel is ambitie van de club”

Tim Langeraet. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

Dosko Beveren heeft zijn start niet gemist. Na drie speeldagen is het nog steeds ongeslagen en staat het met Aalbeke en Ingelmunster aan de leiding in derde provinciale C. “We willen meestrijden voor de titel, maar eenvoudig wordt het niet, want de reeks is enorm versterkt”, waarschuwt Tim Langeraet.

Na een goede voorbereiding stond Dosko Beveren toch met vraagtekens aan de start van het seizoen, want zowel Dieter Dewulf als Jordy Vandewalle vielen vlak voor de competitiestart geblesseerd uit. “Dat is natuurlijk een domper, maar hun vervangers hebben het prima gedaan”, looft trainer Tim Langeraet zijn spelers. “Ik beschik over een mooie kern met 16 à 17 evenwaardige spelers. We hebben in iedere linie ervaring en kwaliteit en onze spitsen scoren momenteel vlot. Alleen spijtig dat we momenteel veel goals slikken, daar moeten we dus nog aan werken.”

Titel?

Dosko opende met een 1-2-zege op KRC Bissegem, won met 3-0 van KRC Waregem B en nam vorig weekend met 2-3 de maat van KFC Marke. “We mogen dus niet klagen, want we wisten dat het geen eenvoudige start zou zijn”, aldus de Wingenaar. “In Bissegem hebben we wel wat geluk gehad en heeft onze doelman ons in de eerste helft overeind gehouden. Maar we hebben een kern om overal voor de zege te spelen. Of we vol voor de titel gaan? Dat is toch de ambitie vanuit de club, maar eenvoudig wordt het niet, want de reeks is enorm versterkt. Maar het is aan ons om er iedere week opnieuw te staan.”

“We maken zeker kans op de titel, maar het hangt van zoveel factoren af…” Zaterdag krijgt Dosko Beveren het bezoek van de buren van KFC Mandel United B. “Tegen dergelijke tegenstander is het altijd afwachten wie er aan de aftrap zal staan, maar we gaan sowieso vol voor de zege. Ik wil dat mijn spelers van bij de aftrap het initiatief nemen en de tegenstander niet in de match laten komen, want dat ze kunnen voetballen, dat weten we. Ze hebben allemaal een heel goede opleiding gekregen bij Mandel. We mogen ze dus de tijd niet geven om in hun spel te komen en we moeten proberen als eerste de score te openen.”

(SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.