T1-ad interim Christophe Gamel debuteert met een Roeselaarse 3-1-zege tegen Lommel

© belga
Redactie KW

De verrassend binnenhaalde Franse coach loodst de wit-zwarten zo in één ruk van de achtste naar de zesde plaats in 1B.

Gamel, die donderdag zijn eerste training leidde, kreeg amper de tijd om zijn selectie te leren kennen. De gewezen bondscoach van de Fiji-eilanden legde zijn oor dan ook grotendeels te luisteren bij zijn assistenten Colpaert en De Windt. Net voor de verdediging vierde Arnold Mvuemba (ex-Lyon) zijn debuut. Ook Casagolda, die er onder Grétarsson niet zijn meest gelukkige periode had opzitten, begon in de basis. Hij vormde samen met Naessens het centrale duo voorin.

Noch Roeselare, noch Lommel kon zich veroorloven van te verliezen. Het balbezit was in het eerste kwartier voor de thuisploeg, maar met een schot van Thordarson waren het de Noord-Limburgers die voor de eerste dreiging zorgden. Het duurde na halve kansjes voor Cerigioni (ex-Roeselare) en Siekman een tijdje voor de wit-zwarten konden reageren. Maar wat ze bij Lommel nalieten, lukte ze bij wit-zwart bij de zo goed als eerste bal tussen de palen wel. Naessens kreeg daarbij de hulp van Lommel-speler Brebels, en Svedkauskas was eraan voor de moeite: 1-0.

Naessens scoorde de 1-0.
Naessens scoorde de 1-0.© BELGA

Er werd langs de beide kanten gevochten voor elke morzel grond en dat liet bij de thuisploeg al na een kwartier spelen z’n sporen na toen eerst Vanbelle en wat later ook de Roeselaarse doelpuntenmaker Jens Naessens al na respectievelijk tien en vijftien minuten geblesseerd naar de kant moesten. De eerste helft eindigde met twee pogingen van Casagolda, die telkens Svedkauskas op zijn weg vond. Een logische 1-0 dus na drie kwartier voetballen.

Het was in de tweede helft nu aan de Limburgers om het spel te maken. Dat aanvallende voetbal van Lommel zorgde ervoor dat ze het bij de Schiervelde-jongens nu moeilijker en moeilijker kregen om eruit te komen. Een kwartier in de tweede helft kwam er beterschap, en nadat de ingevallen Godwin eerst nog verzuimde om de bordjes op 2-0 te brengen was het kort daarna wel raak toen Casagolda de bal vanop de rand van de zestien plots snoeihard tegen de touwen knalde.

Tien minuten voor tijd ging Sanyang – bij de Lommel de beste man op het veld – plots tegen de vlakte na een haakfout van Sy. Goed voor nog tien spannende slotminuten, tot Godwin er op aangeven van Andzouana diep in blessuretijd voor zorgde dat de drie punten op Schiervelde bleven.

(SBE)

KSV Roeselare – Lommel SK 3-1

Roeselare: Biebauw, Camargo, Holmes, Voet, Vanbelle (10′ Sy), Andzouana, Mvuemba, Rommens, Nouri, Naessens (15′ Godwin), Casagolda (76′ Bassani).

Doelpunten: 13′ Naessens (1-0), 65′ Casagolda (2-0), 82′ Hendrickx (2-1, pen.), 93′ Godwin (3-1).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.