SW Harelbeke pakt 0 op 6, sprankeltje eindrondehoop voor OMS Ingelmunster

Een doelpunt van Giovanni Delannoy bleek beslissend. © VDB

Woensdagavond werd een vooruitgeschoven wedstrijd van de 25ste speeldag gespeeld. De derby SW Harelbeke – OMS Ingelmunster lokte veel volk en de bezoekers gingen met de drie punten lopen.

Ingelmunster heeft woensdagavond revanche genomen voor de 0-2 thuisnederlaag uit de heenwedstrijd. Kantelpunt in de wedstrijd was de uitsluiting van Doornaert na een fout op de doorgebroken Geryl. In de eerste helft hield bezoekende keeper Dannel al in zijn eentje zijn ploeg in de race, Delannoy besliste even na het uur de match.

Er leek voor de thuisploeg geen vuiltje aan de lucht tot vijf minuten voor de rust. Harelbeke overvleugelde Ingelmunster in het eerste kwartier. Een eerste verwittiging van Romont vloog over. Kort daarop leidde een slecht ontzetten in de bezoekende defensie Van De Wouwer alleen voor Dannel, maar die redde de meubelen. Twee minuten later kopte Van De Wouwer een voorzet van Romont tegen de keeper en halfweg de eerste periode geraakte de Harelbeekse nummer 29 ten derde male niet voorbij de Ingelmunsterse portier. Ook vijf minuten voor de rust had Dannel het laatste woord op een schietkans van Romont.

En dan gebeurde het: vijf minuten voor de rust brak Doornaert de eerste echte bezoekende aanval af toen hij zich vergreep aan Geryl. Ref De Geyter stuurde de boosdoener naar de kleedkamer. In de tweede helft hield Ingelmunster de deur potdicht en Harelbeke geraakte nog nauwelijks aan echte doelkansen. Ingelmunster counterde een paar keer gevat en na een slecht ontzetten in de thuisverdediging haalde de vrijstaande Delannoy de trekker over (0-1). De thuisploeg zocht zijn toevlucht tot lange ballen, maar de beste kans viel nog aan de overzijde toen Vanderheeren op de binnenkant van de staander schoot. Ingelmunster behaalde een prestigezege, Harelbeke blijft achter met nul op zes in drie dagen.