SW Harelbeke haalt het met 2-0 van KVK Westhoek en blijft in het spoor van de leider

Jeroen Doornaert zorgde voor de beslissende tweede treffer. © VDB
Redactie KW

‘De Ratten’ hebben een uitstekende zaak gedaan in vierde nationale A door KVK Westhoek te kloppen met 2-0. Daardoor blijft Harelbeke in het spoor van leider Dikkelvenne en houdt het Westhoek drie punten achter zich. Dat moet nu Knokke naast zich dulden op de derde plaats.

SW Harelbeke moest nochtans sleutelen voor en tijdens de wedstrijd. Naast de geschorsten Notebaert en Vanhaecke viel kort na de rust ook nog eens Rob Claeys uit met een enkelblessure. Maar Westhoek kon niet van de omstandigheden profiteren. Het had, na enkele Harelbeekse kansjes via Van De Wouwer en Vanneste, al vroeg kunnen leiden, maar Merlier redde knap een poging van Rico van dichtbij. Kort daarop was het aan de overzijde dan toch raak. Bij Westhoek werd de bal onvoldoende weggewerkt en Romont kon laag binnenschieten (1-0). De bezoekers hadden het moeilijk om Merlier te bedreigen, al moest die wel ingrijpen op een schot van Robaeys. Na de pauze ving Harelbeke de bezoekende aanvallen relatief probleemloos op en counterde het een paar keer gevat. Ampe moest met een wereldsave uitpakken na een deviatie van Vlieghe. Kort na het uur konden de boeken toe. Doornaert kopte een corner van Vlieghe in doel (2-0). Feys kon Merlier nog twee keer bedreigen, maar die gaf geen krimp. (MCH)

SW Harelbeke: Merlier, Claeys (47′ Doornaert), Vlieghe, Noppe (86 Descheemaecker), Romont (83 Woodruff), Vercouter, Geldhof, Meerschman, De Loof, Vanneste, Van De Wouwer.

Westhoek: Ampe, Euvrard, Maertens, Van Fleteren, Feys, Wille, Winnock (62′ Derrag), Robaeys, Dutoit, Rico (71′ Deman), Staelens.

Doelpunten: 18′ Romont 1-0, 63′ Doornaert 2-0.

Geel: Claeys (H) en Wille (W).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier