SW Harelbeke eindigt tweede in bevordering A

De wedstrijd KFC Sp. Sint-Gillis-Waas – SW Harelbeke eindigde zondagmiddag op 2-2.

SW Harelbeke promoveert. © VDB

Harelbeke speelde zijn laatste wedstrijd als ‘SW’ Harelbeke alvorens weer KRC Harelbeke te gaan heten. De ploeg was al sinds vorige week zeker van promotie naar de nieuwe tweede amateurliga. Het was eraan te zien in Sint-Gillis-Waas. Het tempo ontbrak langs beide kanten. Alleen Vlieghe kon dreigen op het kwartier, maar de thuiskeeper lag in de weg. Na drie kwartier traag mooiweervoetbal had diezelfde Vlieghe een geniale ingeving toen hij, aangespeeld door Vanhaecke, doelman Vereecken te ver uit zijn doel zag staan. Een knappe lob en 0-1 net voor het rustsignaal.

Na de pauze kwam de thuisploeg meer opzetten en kort na het uur dwarrelde een voorzetschot van Laeremans voorbij de verraste Merlier. Aan de overzijde rateerde de ingevallen Woodruff de 1-2, de Wase keeper redde knap. Kort daarna scoorde Harelbeke toch toen verdediger Martens een center van Vlieghe in eigen doel werkte. En nog hadden de ‘Ratten’ geen gewonnen spel, want opnieuw met een ver en verdwaald schot zette Van Guyse de 2-2 op het bord.

SW Harelbeke is dus geen kampioen in vierde A, maar zelfs bij winst was dat niet het geval geweest door de zege van Knokke in Pepingen.

(MCH)

KFC Sp. Sint-Gillis-Waas – SW Harelbeke 2-2.

Harelbeke: Merlier, Vlieghe, Vercouter, Vanhaecke, Meerschman, Doornaert, Notebaert (86′ Geldhof), De Loof, Vanneste, Noppe (64′ Woodruff), Van De Wouwer (75′ Descheemaecker)

Doelpunten: 44′ Vlieghe 0-1, 63′ Laeremans 1-1, 68′ own-goal Martens 1-2, 79′ Van Guyse 2-2.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.