Het is een beetje ingewikkeld allemaal. Amateurclub Lyra heeft in de nacht van donderdag op vrijdag de laatste hand gelegd aan een wijziging van haar statuten en wordt nu K Lyra-Lierse SK. Volgend seizoen speelt K Lyra-Lierse SK sowieso in Berlaar, maar de ambitie om terug te keren naar het Herman Vanderpoortenstadion blijft.

Intussen dreigt een tweespalt tussen de supporters van het failliete Lierse, want een andere supportersgroep schaarde zich achter oud-bestuurders van Lierse en zij zouden intussen een akkoord gevonden hebben met Oosterzonen voor een doorstart in de eerste amateurklasse.

En die doorstart heeft dan weer gevolgen tot in West-Vlaanderen, want daardoor treedt SVV Damme volgend seizoen aan in eerste provinciale.

(BELGA)

Het is een beetje ingewikkeld allemaal. Amateurclub Lyra heeft in de nacht van donderdag op vrijdag de laatste hand gelegd aan een wijziging van haar statuten en wordt nu K Lyra-Lierse SK. Volgend seizoen speelt K Lyra-Lierse SK sowieso in Berlaar, maar de ambitie om terug te keren naar het Herman Vanderpoortenstadion blijft. Intussen dreigt een tweespalt tussen de supporters van het failliete Lierse, want een andere supportersgroep schaarde zich achter oud-bestuurders van Lierse en zij zouden intussen een akkoord gevonden hebben met Oosterzonen voor een doorstart in de eerste amateurklasse. En die doorstart heeft dan weer gevolgen tot in West-Vlaanderen, want daardoor treedt SVV Damme volgend seizoen aan in eerste provinciale. (BELGA)