Sven Dhoest, ooit een grote belofte bij Club Brugge, wordt nieuwe doelman van Winkel Sport

© BELGA
Wouter Vander Stricht

Nu Dimitri Verhulst naar OMS Ingelmunster trekt, moest Winkel Sport op zoek naar een nieuwe doelman. En die heeft de club van sponsor Geert Cool snel gevonden. Het is niemand minder dan Sven Dhoest (21). Ooit werd die een grote carrière voorspeld bij Club Brugge. Blessures gooiden roet in het eten, dit seizoen staat hij tussen de palen bij Rac. Wetteren-Kwatrecht.

Dhoest begon te voeballen bij Varsenare, maar werd daar Club Brugge weggeplukt. Toen Stijn Stijnen en Geert De Vlieger afscheid namen van Club, werd Dhoest derde doelman na Colin Coosemans en Vladan Kujovic. Hij maakte ooit zijn debuut voor Club door in de topper tegen Anderlecht in te vallen en meteen een strafschop te stoppen. Maar de carrière van Dhoest werd geremd door heel wat blessures, toch bleef hij een van de grote Belgische keepertalenten en werd hij in het seizoen 2014-2015 door Club Brugge uitgeleend aan Moeskroen om daar speelgelegenheid op te doen. Ook daar kende hij veel blessureleed, waarna hij even kapte met keepen.

In september 2011 raakte hij ook betrokken in een zwaar ongeval, samen met Daan Van Gijseghem. Sinds dit seizoen maakt Van Gijseghem ook deel uit van het Winkelse keurkorps.

Sven Dhoest, ooit een grote belofte bij Club Brugge, wordt nieuwe doelman van Winkel Sport
© Benny Proot

Vierdeklasser Racing Wetteren-Kwatrecht viste hem op, trainer Henk Houwaart was er natuurlijk een oude bekend. Al snel werd Houwaart er vervangen door Peter Devos (ex-KFC Izegem), maar Dhoest hervond er het speelplezier en het wedstrijdritme. Hij stond ondertussen in 19 wedstrijden tussen de palen. Hij kan nu opnieuw een stap hogerop zetten naar derdeklasser Winkel Sport.

Daar vervangt hij vanaf volgend seizoen Dimitri Verhulst, die naar OMS Ingelmunster trekt.