Sven Cnudde is twee jaar jeugdmanager van Royal Knokke: “Ook bij ons krijgt eigen jeugd alle kansen”

Sven Cnudde ziet zijn jeugd progressie boeken op alle vlakken. (foto JPV)
Redactie KW

Terwijl het vlaggenschip Royal Knokke FC stuntte door de halve inzet thuis te houden tegen nummer twee FC Maasmechelen blijft Sven Cnudde zich dagelijks inzetten voor de doorstroming van eigen jongeren.

Net een jaar geleden pleitte de jeugdmanager voor de oprichting voor een tweede ploeg in klimmen en dalen. “Daardoor bewijzen we dat ook blij ons de jeugd alle kansen krijgt. Laat ons eerlijk zijn, tot op het niveau eerste nationale zullen enkel supertalenten doorstromen.”

“Toch zijn we er al in geslaagd twee jongens aan te bieden. Ze trainen volop mee met de hoofdmach en worden ook al voor matchen geselecteerd: Nicholas Deman en Vutton Neyts. We hebben verder beslist volledig voor interprovinciaal voetbal te gaan. We kunnen zodoende streven naar een hoger niveau en worden geconfronteerd met een intensere uitdaging.”

Lange weg

“De weg naar de eerste ploeg is lang en vergt veel geduld. In eerste instantie evalueren we onze lichting U17. Zij die er klaar voor zijn, worden gebracht bij de beloften. Voor sommige van onze spelers is nationale te hoog gegrepen, daar winden we geen doekjes om. Dat is de reden waarom we KFC Knokke B hebben opgericht.”

“Resultaten zijn daar niet primordiaal, wel het gevoel tegen vrienden de talenten te vertonen. Derby’s tegen pakweg Dudzele, Lissewege, Heist of Westkapelle laten onze supporters niet koud. Zij zien nu dubbel zoveel duels in klimmen en dalen. Kort voor nieuwjaar depanneerde ik als T1 omdat onze ervaren trainer Ludo De Schepper voor een keer niet beschikbaar was.”

“Ik zag attractief voetbal en progressie, geboekt in een paar maanden. Met genoegen stel ik vast dat mijn vroegere clubs, KSV Jabbeke en KFC Varsenare, kopposities innemen in tweede provinciale. Ze gaan voluit voor eigen jeugd en plukken de vruchten. Bij Knokke willen we allerminst aanmodderen. We blijven progressie boeken op alle vlakken, ook wat jongerenwerking betreft.”

(JPV)

Zondag 6 februari om 15 uur: Royal Knokke FC A – R Olympic Club Charleroi.

Zaterdag 5 februari om 18.30 uur: Royal Knokke FC B – RFC Lissewege B.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.