SVD Kortemark start met B-ploeg in vierde provinciale

© VDB
Redactie KW

SVD Kortemark brengt vanaf volgend seizoen ook een ploeg in lijn in vierde provinciale. Daarin krijgt de eigen jeugd alle kansen..

SVD Kortemark kan al jaren bogen op een uitstekende jeugdwerking. Heel wat spelers stootten de afgelopen jaren door naar het A-elftal in eerste provinciale. In vierde provinciale wil SVD de eigen jeugd die nog niet meteen klaar is voor de stap naar eerste provinciale verder laten rijpen. De ploeg kiest er ook voor om voor beide ploegen een verschillende kern te maken, waarbij spelers van de vierdeprovincialer wel de stap kunnen zetten naar eerste provinciale. Spelers van de A-ploeg zullen echter niet de stap kunnen maken naar de B-ploeg. “Want dat is competitievervalsing volgens mij”, stelt Martin Volcke.

Intussen is SVD Kortemark ook volop bezig met de kern van de A-ploeg vorm te geven. Kjell Langeraet en Sylvester Delcourt (beiden Oostkamp) en Joren Missinne zijn de eerste inkomende transfers. Damon Dumoulin (KSV Diksmuide) Ambros Verschingel (KSV Jabbeke) en Brent Dejonckheere (KVC Ichtegem) verlaten Kortemark dan weer.

(BV)