SVD Kortemark klaar voor de topper van het weekend

Redactie KW

SVD Kortemark maakt zich op voor de komst van nummer twee KSK Oostnieuwkerke. Dat doet het met een recente twee op negen op de teller.

“Dat klopt, maar tegen Wielsbeke en Blankenberge hebben we in de heenronde verloren en nu pakten we tweemaal een punt”, stelt Dieter Verschaeve. “In Oostkamp is het ook heel moeilijk om punten te pakken en daarom is het mooi als je kan zeggen dat je drie op zes haalt tegen hen.”

Zaterdagavond komt KSK Oostnieuwkerke langs. “We kunnen het hen alleszins moeilijk maken en hopelijk kunnen we op zijn minst een punt pakken tegen hen, ook al is het tegen de tweede. Ze zijn zeer sterk en constant. Hun spits Van de Wouwer heeft ook al bijna 30 doelpunten en ik heb vernomen dat ze twee snelle flanken hebben. Het wordt dus onze taak om hen aan banden te leggen en de nul proberen te houden. Als je van daaruit vertrekt, kan je zeker iets halen tegen Oostnieuwkerke.”

“Wij kunnen dit seizoen scherprechter spelen in het titeldebat. We zullen ons zeker niet laten doen. Het maakt me niet uit wie kampioen wordt, maar we willen zeker eens punten pakken tegen Oostnieuwkerke. Ook de trainers kennen elkaar goed. Onze trainer is er dan ook op gebrand om iets te halen tegen Oostnieuwkerke. Wij zeker ook.”

Met oog op de eindronde staat er voor SVD ook nog heel wat op het spel in de slotfase van de reguliere competitie. “Als we eindronde ambiëren is het de bedoeling dat we ook nog eens wat punten pakken. Het is al even geleden dat we al gewonnen hebben. Het wordt dus belangrijk om komend weekend punten te pakken. Wielsbeke is over ons gesprongen, maar moet ook nog tweemaal tegen Zwevezele. Het zal spannend worden tot de laatste match voor de vierde en vijfde plaats.” (BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.