SV Wevelgem City stunt in Beker van West-Vlaanderen

Doelman Bram Bataillie van SV Wevelgem City. © (Foto VDB)
Redactie KW

Ondanks de feestdag stonden er vandaag vijf wedstrijden voor de Beker van West-Vlaanderen op de agenda. De winnaars stoten niet alleen door naar de kwartfinale, maar verzekerden zich ook voor een ticket voor de Beker van België van volgend seizoen.

De stunt van de namiddag was weggelegd voor tweedeprovincialer SV Wevelgem City. Na de 2-2 in de reguliere speeltijd tegen eersteprovincialer SC Blankenberge haalde Wevelgem het in de strafschoppen met 4-5.

RC Waregem had geen problemen met derdeprovincialer VV Koekelare. Het werd maar liefst 6-1.

Ook LS Lauwe had als eersteprovincialer weinig moeite om de overwinning te pakken tegen een ploeg die twee reeksen lager speelt. KFC Lichtervelde werd met 4-0 opzijgezet.

Het duel tussen reeksgenoten KSV Pittem en KSV Kortrijk uit derde provinciale B werd met het kleinste verschil gewonnen door Pittem. Zondag spelen beide ploegen opnieuw tegen mekaar voor de competitie, maar dan in Kortrijk.

Ook twee ploegen uit derde provinciale A speelden tegen mekaar in deze achtste finale. Thuisploeg Eendracht Hooglede, nochtans nummer twee in de competitie, speelde 1-1 gelijk tegen US Ploegsteert, maar ging in de strafschoppen met 1-4 roemloos ten onder. Het competitieduel in september hadden ze nog met 4-2 gewonnen.

(BV – Foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier